Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Jeugd monumentendag voor volwassenen

De Jeugdmonumentendag (JMD) maakt op alle kinderen van groep 6 een onuitwisbare indruk. Op zondagmiddag 10 juni kunt u, als volwassene en als gezin, de Jeugdmonumentendag door de ogen van een 10-jarige beleven. Want het spel wordt op 10 juni ongewijzigd gespeeld. Er vindt een heuse middeleeuwse jaarmarkt plaats op de grote binnenplaats van het Markiezenhof. En op elf andere locaties in de binnenstad vindt een spel, een opvoering of uitbeelding plaats zoals het pesthuis, een rechtszaak, boogschieten, de bakker, schapenwol maken, en een ontmoeting met de markies en markiezin.

De activiteiten vinden om 13.00, 14.00 en 15.00 uur plaats. Ze duren variërend van 25 tot 45 minuten. Daarmee is er voldoende tijd om naar de volgende activiteit te gaan.

Op één na worden alle activiteiten drie keer opgevoerd. Iedereen, van jong tot oud, is van harte welkom. U hoeft geen middeleeuwse kleding aan, maar het mag wel. Als u in uw hedendaagse kleding komt is het advies in zo neutraal mogelijke kleding zonder opvallende accenten aan te doen om het kleurrijke geheel van de JMD goed tot zijn recht te laten komen.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk, gezien de maximum capaciteit van alle twaalf onderdelen. U schrijft zich in per onderdeel en op het gewenste tijdstip in. U kunt bij het aanmelden zien hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn. Aanmelden kan zo lang er nog plaatsen beschikbaar zijn. De bevestiging van uw aanmelding is uw toegangsbewijs!

Op de Jaarmarkt in het Markiezenhof staan diverse kramen, zoals stoffen, scherven, medaillons, armbandjes e.d. die door de vrijwilligers gemaakt worden. U kunt deze voorwerpen kopen via een munt en/of munten die u bij de Lombard op de Jaarmarkt tegen een geringe vergoeding zijn aan te schaffen. In de middeleeuwse herberg (hofzaal) is met dezelfde muntjes alcoholvrije drank verkrijgbaar, zoals deze ook aan de kinderen aangeboden wordt.

De toegang tot alle evenementen is gratis met een toegangsbewijs. Echter een vrijwillige bijdrage om de kosten te dekken, wordt op prijs gesteld. Hiervoor staat op de Jaarmarkt een speciale ton.

  • Er zijn geen resultaten gevonden.

Evenementen Lijst navigatie