Docent: Elly van Eekelen

Wanneer de Burgerlijke Stand en alle beschikbare DTB registers zijn doorgespit, is het voor veel genealogen “klaar”. Er zijn immers geen standaard registers meer voorhanden waarin gebeurtenissen als geboorte, huwelijk en overlijden worden vermeld. Niets is minder waar. De cursus genealogie voor gevorderden behandelt minder voor de hand liggende bronnen, waarin u persoonsgegevens kunt vinden. U krijgt achtergrondinformatie over notariële, (oud) rechterlijke, kerkelijke en militaire archieven en u leert hoe u in deze archieven kunt zoeken.

U zult versteld staan hoeveel interessante gegevens er te vinden zijn, want naast formele zaken bevatten deze bronnen ook allerlei informatie over het dagelijkse leven van uw voorouders. Waren ze arm of rijk? Wat deden ze voor de kost? Waar woonden ze en hoe woonden ze? Waren het personen met aanzien of hadden ze een crimineel verleden?

Heeft u de cursus genealogie voor beginners gevolgd en wilt u meer? Of heeft u al de nodige ervaring maar wilt u uw kennis opfrissen of u verdiepen in de details? Dan is de cursus genealogie voor gevorderden beslist iets voor u!