Om het jaar geeft de Geschiedkundige Kring een ledengeschenk uit. De werkgroep boeken doet daarvoor een voorstel aan het bestuur. In de regel zijn het eigen uitgaven die een link hebben met stad en land van Bergen op Zoom. Naast eigen uitgaven wordt er ook samengewerkt met andere organisaties zoals dat onder andere geresulteerd heeft in de uitgave Opgravingen in Bergen op Zoom, in samenwerking met Stichting in den Scherminckel.

In de pagina boeken kunt u de eerder verschenen ledengeschenken terugvinden die nog na te bestellen zijn.

Daarnaast zijn vele oude, maar wel informatieve, boeken middels digitalisering en moderner lettertype toegankelijker gemaakt. Dergelijke boeken zijn vaak wel op internet te vinden, maar in de oorspronkelijke uitgave vanwege de destijds bestaande druktechniek en het gebruikte (gotische) lettertype moeilijk of zelfs niet leesbaar.
Ook recenter rechtenvrije, of door de Geschiedkundige Kring zelf uitgegeven publicaties zijn beschikbaar.
Onder het kopje e-boeken kunt u het (groeiend) aanbod vinden. Deze publicaties zijn vrij te downloaden voor gebruik op pc, tablet of e-reader. Meestal als pdf bestand, en soms ook als epub.

Omdat de Geschiedkundige Kring niet de enige is die publicaties uitbrengt over Bergen op Zoom en omgeving worden geregeld ook externe uitgaven uitgelicht. Onder het kopje overige publicaties kunt u deze ‘boekentips’ vinden. In de regel zijn deze publicaties nog na te bestellen bij de lokale boekhandel of wellicht het tweedehands aanbod op bijvoorbeeld Boekwinkeltjes.nl of Markplaats, dit zijn externe website waar de Kring verder geen relatie mee heeft.