De School voor Geschiedenis biedt cursisten de gelegenheid om kennis te maken met de geschiedenis van stad en ommeland van Bergen op Zoom, in de context van de regionale en internationale geschiedenis. De School staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in het verleden van Bergen op Zoom en omstreken. Leden en niet-leden zijn van harte welkom. Er is geen minimum opleiding vereist.

De School biedt elk seizoen een eerste en tweede cursusjaar en losse modules aan. Het cursusjaar loopt van midden september tot eind april. De lessen worden gegeven op maandagavond van 19.30 u tot 21.30 u in het MollerJuvenaat aan de Le Grandstraat.

Het curriculum van de School bestaat uit twee cursusjaren van elk 10 lessen. Na het volgen van die twee cursusjaren kunnen vervolgens modules van telkens drie lessen gekozen en gevolgd worden.

Daarnaast bieden we op aanvraag ook cursussen op maat aan (mail voor de mogelijkheden naar svg@geschiedkundigekringboz.nl)

Het concept-rooster voor cursusjaar 2023-2024 is vanaf juni op hieronder te vinden.

Kosten

Het cursusgeld voor het eerste cursusjaar (koffie/thee tijdens de pauze en digitale lesmaterialen) bedraagt € 130,-. Leden van de Geschiedkundige Kring krijgen hierop een korting van € 30,-. Modules kosten €30,- voor leden en €39,- voor niet-leden

Lid zijn van de Geschiedkundige Kring loont, want lidmaatschap bedraagt namelijk € 27 per kalenderjaar. Lid worden van de Geschiedkundige Kring kan door het aanmeldformulier op onze inschrijvingspagina in te vullen, klik hier voor deze pagina.

Data en plaats

Lesavonden, van 19.30 – ca. 21.30 uur, zijn op maandagavond in het Mollerlyceum, Le Grandstraat te Bergen op Zoom.
U kunt zich vanaf mei aanmelden voor het eerstvolgende cursusjaar 2023/2024.

Modules en cursusjaren

Geen modules gevonden