Willem van Ham, zijn leven, zijn werk, zijn levenswerk

In 34 bijdragen van 33 auteurs komen deze aspecten hier aan bod, gepresenteerd als een veelkleurig palet, een bonte waaier.
Willem van Ham, zoals gezien door de ogen van velen met wie hij intensief of incidenteel in verschillende disciplines heeft samengewerkt, maar ook gezien door de ogen van persoonlijke en vriendschappelijke contacten.
Deze bundel bevat wetenschappelijke artikelen die voortborduren of een vervolg zijn op Willems werk, of die het resultaat vormen van nieuw onderzoek. Maar ook persoonlijke herinneringen, al dan niet gekoppeld aan onderwerpen die Willem interesseerden, door hem uitgesproken wensen die postuum in vervulling zijn gegaan … en uiteraard een lijst van al zijn gepubliceerde werken, een indrukwekkend aantal.
Aan Willems autobiografie en aan de bijdragen over zijn jeugd door andere auteurs is een extra dimensie toegevoegd door de onverwachte vondst in Willems nalatenschap van foto’s uit zijn vroege jeugd en tekeningen uit zijn kindertijd. Daarin manifesteert hij zich als iemand die al op heel jonge leeftijd buitengewoon geïnteresseerd was in zijn directe woon – en leefomgeving en in de wijde wereld daarbuiten. Uit alles blijkt: het zat er bij de geboorte al in, het hoefde alleen tot wasdom te komen.
Met dit boek willen wij de bescheiden Willem van Ham eren en in de schijnwerpers plaatsen.
Dit boek werd als extra ledengeschenk in 2021 aan de leden van de Geschiedkundige Kring aangeboden.

Verkrijgbaar bij boekhandel Quist

 

Artikelnummer: ISBN 9789087048624 Categorieën: , Tags: ,