Open dag WestBrabantse Waterlinie

Fort Henricus, Fort de Roovere en Het Ravelijn; drie parels van de West Brabantse Waterlinie. Op deze en andere unieke locaties vieren de gemeenten Bergen op Zoom en Steenbergen na jaren van bouwen de afronding van de in ere herstelde West Brabantse Waterlinie.

Komt dat zien!
Iedereen is van harte welkom op zondag 20 oktober 2019 tijdens de Open Dag van de West-Brabantse Waterlinie. Kom langs en dompel je onder in allerhande feestelijke, culturele, creatieve, architectonische, historische en sportieve activiteiten – voor jong en oud – op Fort de Roovere , het Ravelijn en Fort Henricus. Laat je meeslepen naar ons rijke verleden, geniet van de optredens, maak een bustour langs alle locaties, en luister naar de boeiende vertellingen van de gidsen over de Waterschans, Benedensas en Dintelse Gorzen.
De Open Dag begint om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Meer info over het uitgebreide programma vind je hier. Houd daarnaast ook het facebook-event ​ in de gaten.

Vergelijkbare berichten

  • De Schutterskraag uit Zevenbergen

    Een sieraad wat inmiddels al vele tongen heeft losgemaakt en alom bewondering trekt is de zilveren schutterskraag van het Sint Jorisgilde in Zevenbergen. Ofschoon het ook werd besproken in hofzaallezing 2 van 2017 verdient dit pronkstuk een apart artikel.

  • Bergse Erfgoedprijs

    Voor de nieuwe Bergse Erfgoedprijs zijn maar liefst 8 projecten ingediend. Vier daarvan zijn genomineerd. Of in ‘moderne taal’: staan op een shortlist. Meer hierover in bijgaand artikel.

  • Opsporing met succes afgerond

    Dank zij een tip van een speurneus is de zoektocht naar een ‘verloren’ beeld met een tot vreugde stemmend succes afgerond.

  • Agenda algemene ledenvergadering 2025

    Op woensdagavond 2 april 2025 zal de ALV plaatsvinden in het Groot Arsenaal. Zoals gewoonlijk met lezing na de pauze.

  • Bourgondische hofcultuur in BoZ

    Marion Boers maakte korte metten met de zogenaamde bourgondische maaltijden die enige tijd populair waren. Het voedsel werd daar op een jolige manier aangeboden op houten planken uitgestald op volle tafels, en bestek ontbrak sowieso. Eten met je handen en zo was dus ‘bourgondisch’. ‘Integendeel’, vertelde Boers, ‘maaltijden in die tijd waren aan vele regels gebonden’. Bart van Loo bracht het boek ‘Bourgondiers’ uit, dat een duidelijk beeld schetst van de expansie die de Bourgondische hertogen realiseerden en daarmee hun hofrituelen verder verspreidden.

  • Verhalen op het Archief

    Het WBA gaat in samenwerking met meerdere partijen een verhalenbank voor West brabant opzetten