Vanuit Bergen op Zoom vertrekt onze touringcar voor een bijzondere excursie naar de slagvelden aan het westfront van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) bij de Somme in Picardië, Noord Frankrijk (zie kaartje)
Tijdens deze reis wordt een bezoek gebracht aan een aantal bijzondere plekken in de driehoek Bapaume – Albert – Peronne, het decor van een van de bloedigste veldslagen in de Eerste Wereldoorlog.
In Nederland is aan de Eerste Wereldoorlog relatief weinig aandacht besteed, omdat Nederland als neutraal land buiten deze strijd bleef. Alleen Ieper als oorlogsgebied is bekend. Films als Passchendaele besteden hier aandacht aan. De Slag bij de Somme is veel minder bekend hoewel hier nagenoeg evenveel slachtoffers vielen. De strijdende partijen waren niet trots op de resultaten, waar honderdduizenden mensen vielen voor een terreinwinst van enkele kilometers, die na enkele maanden weer verloren ging. Pas bij de herdenkingen van 100 jaar verschijnen er meer artikelen in kranten en tijdschriften. Een bezoek aan het gebied vertelt zoveel meer, omdat daar de omstandigheden beter begrepen kunnen worden.
Gids voor deze reis is Drs. Nic Grosfeld, oud-leraar geschiedenis; expert Eerste Wereldoorlog en kenner van het gebied.
De kosten voor deze reis bedragen € 50.-. pp. inclusief een informatieve brochure over deze slag. Maaltijden zijn voor eigen rekening.

Aanmeldingen
U kunt zich inschrijven voor deze tocht via somme1916@ziggo.nl, o.v.v. uw naam, adres en aantal deelnemers.
Uw aanmelding is pas definitief na storting van de reiskosten à € 50.-. pp. op NL78ABNA 02320 31886 t.n.v. N. Grosfeld.

Vergelijkbare berichten