Waterschans Excel tabel


Waterschans Oud- Nieuw


Waterschans Nieuw – Oud

Index online

Zoek op trefwoord via het West Brabants Archief

De complete index van Het tijdschrift De Waterschans is online beschikbaar. Als u in de index op een titel klikt wordt meteen het betreffende artikel via de WBA-site (West Brabants Archief) getoond, op de (twee) laatste jaargangen na. Die zijn alleen te zien in een gedrukt blad, dus voor leden en als los nummer.
U kunt via de WBA-site op elk trefwoord zoeken.
Wellicht merkt u op dat er in de eerste jaren nummers ontbreken, en zelfs een hele jaargang afwezig is. Dat is geen fout in de index, dat is een gevolg van het destijds soms wat onregelmatig verschijnen. Daarom loopt ook het aantal jaargangen niet parallel met de leeftijd van de Geschiedkundige Kring.
Tevens tref u hier onder nog twee indexen van vroegere tijdschriften met veel historische informatie over Bergen op Zoom. Ook hier zijn de titels voorzien van koppelingen naar elk artikel afzonderlijk.
Er is ook een index van de Ghulden Roos (hier niet aangegeven, op aanvraag wel verkrijgbaar) met interessante publicaties over de Bergse historie maar de daarin opgenomen artikelen zijn helaas niet op internet te vinden. 
Heemkundekring Het land van Gastel stelt zijn oudere jaarboeken via internet downloadbaar.


Geertruydts bronne pdf


Taxandria pdf


Geertruydts bronne xls


Taxandria xls

Vergelijkbare berichten

3 reacties

 1. Gisteren bezochten mijn vrouw en ik het museum Mayer van den Bergh in Antwerpen. (www.museummayervandenbergh.be).
  Hier hang een Triptiek “Calvarie met stichterspaar van Quinten Metsys (1465-1530).
  De tekst hierbij is bijzonder (ik weet niet of dit al eens is gemeld. Ik vind geen zoekfunctie om dat na te zoeken) ;

  Een triptiek voor een dak
  Antiqair Francois van Waegeninge kocht dit werk, als tussenpersoon, voor kunstverzamelaar Fritz Mayer van den Bergh van de pastoor van de H. Maagdkerk te Bergen op Zoom.
  De toestemming voor verkoop die de bisschop gaf, was ingegeven door financiële redenen: de nieuwe pastorie wachtte immers op een zinken dakbedekking.

  einde citaat bij dit kunstwerk
  met vriendelijke groeten, Leni & Dick Westerhof, Bergen op Zoom

  1. Jan, het zal je genoegen doen dat er naar aanleiding van de melding van Dick al eerder een artikel aan dit onderwerp gewijd werd op de website. Zie ‘Dit komt niet meer terug’. Enne, lees de ‘uitdaging’ die in dit artikeltje staat. Neem gerust de handschoen op!

Reacties zijn gesloten.