Zondag 26 november zetten heel veel kerken in Brabant hun deuren wagenwijd open voor eenieder die ons religieus erfgoed een warm hart toedraagt, of er gewoon eens een kijkje in wil nemen. Open kerken Brabant biedt een veelheid aan mogelijkheden. In de gemeente Bergen op Zoom worden we danig verwend met het aanbod: u kunt kiezen uit maar liefst 7 kerken, te weten:

*) In samenwerking met heemkundekring Halchterth worden in een ‘rondje Halsteren’ beide kerken bezocht, plus het oude kerkhof aan de Dorpsstraat. Deze oude begraafplaats is normaliter niet toegankelijk, dus grijp deze kans!

Maar in de directe omgeving is ook veel moois te zien. Denk bijvoorbeeld eens aan de St Lambertuskerk in Wouw, een juweeltje met prachtig houtsnijwerk, wat eigenlijk nog maar een deel is van hetgeen er vóór de tweede wereldoorlog aanwezig was. En vergeet Oudenbosch niet, waar zowel de basiliek, de kapel van instituut St Louis en de ‘napoleonkerk’ van de protestantse gemeente geopend zijn. In Ossendrecht is het kerkgebouw van de protestantse gemeente ook toegankelijk, een eeuwenoud gebouw met een intieme sfeer.
Zo is er nog veel meer te noemen, want de lijst is onuitputtelijk. Wilt u liever elders in Brabant een kerk bezoeken? Kijk dan eens op de site van Open kerken Brabant en zoek op plaatsnaam of simpoelweg op de kaart naar een ‘kerk van uw gading’.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *