U hebt het wellicht al gelezen in de krant, op sociale media of als lezer van de nieuwsbrief van het West-Brabants Archief. Per 1 juli is het nieuwe West-Brabants Archief een feit. De archiefdienst van Bergen op Zoom is gefuseerd met het RAWB te Oudenbosch en het archief van Roosendaal tot een groot West-Brabants Archief.

Dat betekent ook dat de vertrouwde plekken voor archiefonderzoek een nieuwe plaats hebben gekregen. De website van Het Markiezenhof is opgesplitst in twee delen, in verband met de scheiding van het archief en het museum. De archieven zijn vanaf heden terug te vinden op de site van het West-Brabants Archief.

Deze website is geheel gericht op het archief en het zo goed en breed mogelijk ontsluiten van de informatie in de archieven. Het zal in eerste instantie even wennen zijn maar we hopen dat het snel vertrouwd aanvoelt. De nieuwe site biedt daarnaast ook meer mogelijkheden om op termijn (eventuele) extra functionaliteit toe te voegen.

Uiteraard heeft de gedigitaliseerde uitvoering van De Waterschans ook een plekje gekregen; onder de knop Periodieken klikt u (rechts) door op De Waterschans.

 

Vergelijkbare berichten