Vooraankondiging jaarexcursie 2015

Reserveer nu in uw agenda : zaterdag 5 september 2015

 

Dagtocht naar de “Prinsenstad” Delft.

 

Het programma is als volgt:

In de ochtend een stadswandeling met gidsen in en rond de monumenten.

Gezamenlijke lunch.

’s Middags bezoek aan het volledig vernieuwde Museum Prinsenhof, in het voormalig Sint-Agathaklooster langs de Oude Delft, waar Prins Willem van Oranje in november 1572 zijn intrek nam.

Bovendien bezoek aan het Vermeer-Centrum, een ontdekkingstocht door leven, werk en stad van de schilder Johannes Vermeer met aandacht voor zijn onnavolgbare kleurstelling en het bijzondere lichtgehalte.

 

Het programma met de tijden, de manier van aanmelden, kosten en alle verder benodigde informatie, leest u tijdig in de Waterschans van 1 juli 2015. Houd u er rekening mee dat de inschrijfdatum in uw vakantieperiode kan vallen.

Vergelijkbare berichten

  • Bedstro

    Vanweg een geplande verhuizing moet familie van den Bosch node afscheid nemen van hun vele (Bergse geschiedenis-)boeken en schilderijen. Misschien is er iets van uw gading bij.

  • De franse batterij hersteld

    De Lionsclub BoZ stak in het kader van NL Doet weer de handen uit de mouwen bij fort de Roovere

  • Waterschans wordt hersteld

    Het is nu zeker: het fort dat de toegang tot de haven beschermde, en daarmee in sterke mate bijdroeg aan de onschendbaarheid van de Bergse vesting, wordt hersteld in zijn oorspronkelijke vorm.

  • Levenslicht

    Op 27 januari 2020 is het 75 jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz, hét internationale symbool van de Holocaust, werd bevrijd. Om mensen in hun eigen gemeente te betrekken bij dit oorlogsverleden, is een tijdelijk lichtmonument ontworpen door Daan Roosegaarde. In 170 gemeenten is (een stukje van) dit kunstwerk te zien. In Bergen op Zoom is dat op de binnenplaats van het Markiezenhof.

  • Bourgondische hofcultuur in BoZ

    Marion Boers maakte korte metten met de zogenaamde bourgondische maaltijden die enige tijd populair waren. Het voedsel werd daar op een jolige manier aangeboden op houten planken uitgestald op volle tafels, en bestek ontbrak sowieso. Eten met je handen en zo was dus ‘bourgondisch’. ‘Integendeel’, vertelde Boers, ‘maaltijden in die tijd waren aan vele regels gebonden’. Bart van Loo bracht het boek ‘Bourgondiers’ uit, dat een duidelijk beeld schetst van de expansie die de Bourgondische hertogen realiseerden en daarmee hun hofrituelen verder verspreidden.