Wegens overweldigende belangstelling is de excursie inmiddels volzet.

Dé kenner van de historie van Bergse cafés is Henk Franken. Henk is al 25 jaar bezig met het vergaren van kennis over deze aansprekende bedrijfstak. Hij is zijn omvangrijke kennis en beeldmateriaal aan het samenbrengen in het boek ‘Bergen op Stap’ dat eind volgend jaar verschijnt. Op de site van Stichting Industrieel Erfgoed Bergen op Stoom kunt u de voortgang van het boek volgen.
Henk leidt ons tijdens de Historische Kroegentocht langs kenmerkende uitgaansgebieden in de stad, vertelt over de opkomst en neergang daarvan, laat bijzondere plaatsen zien en verhaalt daarbij met bijzondere anekdotes. En dat allemaal in zijn vlotte Bergse vertelstijl. De wandeling is een ware ‘trip to memory lane’, want we hebben allemaal herinneringen aan cafés en kroegen. Wellicht dat je de kennis van Henk kunt verrijken met eigen verhalen, anekdotes of foto’s en materialen. Hij is daar altijd heel blij mee.
Vanwege de verwachte belangstelling en het maximaal aantal van 25 deelnemers per keer is de Historische Kroegentocht op twee data gepland, zondag 17 mei en zondag 7 juni. Om 12.30 uur verzamelen op ’t Beurspleintje. Om 14.30 uur eindigt de wandeling daar ook. Je kunt dan voor eigen rekening naborrelen.

De belangstelling voor deze excursie overtreft onze verwachtingen, al na 3 dagen waren beide data volzet en ook de wachtrij is reeds aardig gevuld… Het is voor Henk niet mogelijk de groep verder uit te breiden om zijn verhaal nog goed te kunnen vertellen. Het bestuur beraad zich op een mogelijke herhaling later op het jaar of volgend jaar…

Vergelijkbare berichten