Achter het toneel in De Maagd is de fraaie beschildering van Joan Colette nog steeds indrukwekkend aanwezig

Op 14 en 15 september is het weer genieten in het Bergse. Hopelijk bent u dit weekend wel thuis, want anders gaat u veel missen. Open deur monumenten, muziek, straattoneel, middeleeuwse voorstellingen, nostalgische kermis, en zelfs verdwenen monumenten kunt u bezoeken. Als dat geen plekken van plezier zijn!
Het centrum van de stad biedt al genoeg vertier met exposities, muziek, kijkjes achter de schermen, rondleidingen, maar ook  Halsteren heeft verrassingen in petto, En natuurlijk fort de Roovere, al is daar nu geen speciaal programma gepland.  Buiten het centrum kunt u terecht op het Ravelijn en de Waterschans voor middeleeuws vertier en spektakel. Ook leuk voor alle leeftijden is een bezoek aan het archeologisch depot  (oude politiebureau Wassenaarstraat) Nog iets verder weg is Mattemburg de moeite waard. En Vrederust alleen al heeft genoeg te bieden om een dagdeel te vullen.
Popmonument heeft bovendien een programma waar alle leeftijden warm voor lopen. Kijk ook maar eens op die website.

Merck toch hoe Sterck neemt u mee naar de Tachtigjarige oorlog

Alsof dit nog niet genoeg is laat Popmonument u ook genieten van verdwenen kunstwerken. De expeditie Plekken van Plezier neemt u mee in een Augmented Reality route, waar je het verre en vroege verleden kunt ontdekken. Soms is de waarheid zo’n leugen en iets verder op is de fantasie te verwarren met de werkelijkheid. Zo belooft men dat u het bij oudere Bergenaren zo geliefde dansorgel in de Mortier weer terug kunt zien, en het vroegere Thalia is kennelijk ook weer te bekijken.

Mocht u menen dat in dit korte artikel alle activiteiten genoemd konden worden, dan moet u zeker een kijkje nemen op de website Kunsten in de monumenten, waar u een stortvloed aan activiteiten en te bezoeken plekken vindt. Trek gerust een middag of avond uit om de vele activiteiten op de website kunsten in de monumenten door te nemen.

Op de Dubbelstraat kunt u virtueel het verleden beleven

Klik daar op een plaatje voor verdere info. Maar dan wordt het pas écht moeilijk. Het aanbod is dermate rijk dat u keuzen zult moeten maken. Een weeldeprobleem, want de tijd is beperkt. Maak een lijstje van te bezoeken plekken, en zet ze in een tijdschema. Gegarandeerd dat u dan al moet schrappen. Zo’n druk weekend beleeft u maar zelden, dus ga uitgerust op pad!

Vergelijkbare berichten