Twaalf ambachten, één familie

Het bestuur en de Werkgroep Boeken nodigen u van harte uit voor de presentatie van het ledengeschenk 2016, dat u in de vorm van een boek wordt aangeboden. De schrijnwerker en orgelbouwer Christiaan J. Rogier staat daarin centraal. Zijn nazaten spelen in de negentiende en twintigste eeuw een voorname rol in het industriële, sociaal-economische en kerkelijke leven van de stad. Vandaar de titel ‘Twaalf ambachten, één familie’. Het is een verhaal zoals er meer voorkomen, maar voor de Bergse Geschiedkundige Kring is dit een rijke voedingsbodem van kennis, omdat de geschiedenis van deze familie de laatste twee eeuwen sterk verweven is met die van onze stad.

We ontmoeten u graag op vrijdagavond 14 oktober 2016 in de Gertrudiskerk. De deuren van de ingang aan de Kerkstraat staan voor u open.

Het programma:
v.a. 19.40 uur: ontvangst
20.00 uur: opening
20.15 uur: muzikaal intermezzo
20.20 uur: betekenis het orgel van Rogier in de Gertrudiskerk
20.30 uur: muzikaal intermezzo
20.35 uur: een verhaal over de familie Rogier
20.50 uur: muzikaal intermezzo
20.55 uur: officiële presentatie van het Ledengeschenk

Door inlevering van de ingevulde bon die de leden bij deze Waterschans hebben aangetroffen, ontvangt u na de presentatie het boek.
Het ledengeschenk is na 14 oktober tot en met 31 december 2016 verkrijgbaar bij de studiezaal van het West-Brabants Archief, Steenbergsestraat 6, tegen inlevering van de ingevulde bon.

Met vriendelijke groet,
Bestuur en Werkgroep Boeken

Cornelis J. Rogier
Cornelis J. Rogier

Vergelijkbare berichten