Oktober, de Maand van Geschiedenis, levert binnenkort ten minste twee lezingen op die u eigenlijk niet zou mogen missen:

Kaart van het mislukt beleg van Bergen op Zoom door het Spaanse leger onder Spinola en Velasco, 18 juli – 3 oktober 1622. Anoniem. Rijksmuseum

8 oktober, de ‘Slag om de Schelde’ in 1622
Het Veteranen Ontmoetingscentrum besteedt op 8 oktober aandacht aan het feit dat 400 jaar geleden  een historische ‘Slag om de Schelde’ een goede afloop had. Historicus Dr. Olaf van Nimwegen, houdt dan een voordracht in het Zwijnshoofd over het beleg van Bergen op Zoom in 1622.
Vanaf 14.00 uur bent u welkom in het Zwijnshoofd, Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom. Als bijdrage in de kosten van deze middag wordt € 5,- per persoon in rekening gebracht. Voor dit bedrag krijgt u overigens ook een tegoedbon voor een drankje. Aanmelden vooraf op info@veteranenboz.nl
Nadere details in de bijlage.

1583 Beschieting van het kasteel van Wouw door de Staatse troepen. tek door F. Hogenberg Rijksarchief Noord Brabant

20 oktober 2022 ‘De terugkeer van de het verdwenen kasteel van Wouw‘ 
De stichting In de Scherminckel biedt middels een lezing door stadsarcheoloog Marco Vermunt de meest recente informatie over de grootse opgravingen die op een steenworp afstand van onze stad liggen, die het bijna vergeten kasteel van de Heren van Bergen opnieuw in het landschap zichtbaar maken.
De lezing vindt plaats op donderdag 20 oktober 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.
Den Enghel, Grote Markt 19, Bergen op Zoom. Entree € 5,00 (SIDS donateurs gratis).
Nadere details vindt u in deze bijlage.

Vergelijkbare berichten