De Waterlinie door Frans van Schooten is een fraaie, en zeer geliefde afbeelding. Er is ook een niet- ingekleurde versie in de veiling

In de Waterschans 2017-3, de website van het Markiezenhof en BNdeStem kon eenieder al kennis nemen van de veiling die a.s. vrijdag 17 november 2017 plaatsvindt in de Hofzaal. U kunt daar ook nu al (een aantal van) de prenten bekijken. Ook staan deze prenten in een complete catalogus op internet. Dat leek de website redactie voldoende, en plaatste daarom niet nog eens een bericht. Nu blijkt echter dat de catalogus op internet maar lastig is te vinden. Voor uw gemak daarom alsnog deze link naar de catalogus. Let op: er zijn 4 pagina’s met prenten! Rechtsboven in het scherm klikt u op de keuzevakjes 1 tot 4.
In de catalogus vindt u een groot aantal afbeeldingen van de te veilen prenten, met een geschatte waarde. U hoeft overigens niet te wachten tot vrijdagavond, u kunt nu al vanuit huis bieden. Of dat verstandig is, is maar de vraag, omdat de biedingen bij deze internetveilingen meestal pas tegen het aflopen van de veiling serieus beginnen. Na elk bod blijft er dan een korte biedingsperiode open, waardoor de sluiting van de biedingen op een bepaald object nog wel een tijdje kan aanlopen. U kunt alleen bieden als u zich hebt aangemeld bij het veilinghuis, en bent ingelogd. Zie hiervoor de instructie voor online bieden.

Dat is nog eens een ander zicht op de Bospoort dan die van Krot&Co

Ook staat in de catalogus een aantal objecten, waarbij de aanduiding ‘veilingzaal’ staat. Verondersteld mag worden dat deze objecten dus in de Hofzaal per opbod zullen worden verkocht. Of er dan ook nog via internet mee kan worden geboden is vooralsnog niet duidelijk. Als u echt geinteresseerd bent in een bepaalde prent, neem dan het zekere voor het onzekere en ga vrijdagavond richting Markiezenhof. Laat u daar niet gek maken in de opwinding van het moment! Ik kan u verzekeren dat vele kopers achteraf pas ontdekken hoeveel men uiteindelijk voor een gekocht item moet afrekenen. Houdt u rekening met een opslag bovenop de biedingen. Zo komt er voor online bieden maar liefst 28% bovenop de bieding te staan, terwijl dat in de zaal ‘maar’ 25% is. Hou hier dus rekening mee! Maar vooral: veel succes bij uw biedingen!

Vergelijkbare berichten