Tijdens de ALV op 24 april 2015 nam het bestuur van de Geschiedkundige Kring afscheid van twee bestuursleden. Greetje Hage en Hilde van den IJssel hebben de statutair maximale termijn van 2 x 3 jaren vol gemaakt. Met dit afscheid vertrokken twee markante leden uit het bestuur. Dat wilde men best laten merken. Behalve het gebruikelijke afscheid werden de twee dames nadrukkelijk in het zonnetje gezet.

Voorzitter Joost de Graauw reikt Greetje Hage de in steen gebeitelde dank van het bestuur uit
Voorzitter Joost de Graauw reikt Greetje Hage de in steen gebeitelde dank van het bestuur uit. Klik om de tekst te zen

Greetje kreeg als zorgvuldig en noest werkend secretaris een historisch stuk gereedschap uitgereikt: een lei waarop de dank en waardering van het bestuur voor altijd gebeiteld staat. Hilde van de IJssel ontving als voorzitter van de werkgroep School voor Geschiedenis met een oorkonde waarin ze door het bestuur werd geëerd met de titel Doctor Honoris Causa. Daarvoor werd ze eerst in een toga met baret gekleed.
Stellingen werden bij deze plechtigheid niet gepresenteerd, behalve dan dat voorzitter Joost er van overtuigd was dat beide dames ook na hun vertrek uit het bestuur nog zeer betrokken zullen blijven bij de activiteiten van de Kring. Hetgeen door beide ‘vertrekkenden’ werd beaamd.

De oorkonde krijgt na voorlezing nog enige toelichting. Als u op de foto klikt ziet u hier Hilde zich toen voelde
De oorkonde krijgt na voorlezing nog enige toelichting. Als u op de foto klikt ziet u hier Hilde zich toen voelde

Helaas heeft het bestuur geen reactie ontvangen op de oproep voor een nieuwe secretaris. Vanuit het zittend bestuur heeft de heer Sjef de Wit zich vervolgens kandidaat gesteld. Daarop is hij door de vergadering  in die functie benoemd.

Nieuwe samenstelling bestuur

Tijdens de ALV meldde de voorzitter dat er dus één zetel in het bestuur onbezet is, en dat deze niet direct wordt opgevuld. Vanaf 24 april wordt het bestuur van de Geschiedkundige Kring gevormd door de personen op onderstaande foto.

 

 

 

Het bestuur van de Geschiedkundige Kring vanaf 24-04-2015. vlnr Marc van de Steen, Jos van Rijn (penn), Jan Hopstaken, Joost de Graauw (vz), Laurijs Weyts, Sjef de Wit, Jan van Tieien, Ria Huisman
Het bestuur van de Geschiedkundige Kring vanaf 24-04-2015. vlnr Marc van der Steen, Jos van Rijn (penn), Jan Hopstaken, Joost de Graauw (vz), Laurijs Weyts, Sjef de Wit (secr), Jan van Tienen, Ria Huisman

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *