Een paar maanden geleden zijn de beveiligers van “de Kode van de Kring” bij alle basisscholen in groep 7 in de klas geweest. Zij hebben toen gekeken of de geschiedeniskist ‘Oude Kist…’ in de klas staat en of de tijdlijnposter uit de Jeugdcanon van Bergen op Zoom aan de muur hangt.
Maar deze beveiligers kwamen ook met een geheime missie. Zij vertelden over hoe vroeger geheime codes werden bewaard en doorgegeven. En zij hebben een codex aan de klas gegeven.
Het bleek echter niet zo eenvoudig om deze codex te openen. De kinderen kregen daarom een paar weken later een hint in de vorm van een filmpje. Lukte het daarna de ‘Kode van de Kring’ kraken en de codex openen, dan mochten zij een tweede filmpje bekijken.
Beide filmpjes zijn (nu) te vinden via de QR code (scan deze of tik er op) en deze link:  www.youtube.com/@GSKringBoZJEUGD
Als beloning voor het harde puzzelwerk ontvingen de kinderen een thema Waterschans ter aanvulling de ‘Oude Kist…’.
Zij ontvingen ook weer een nieuwe opdracht over de historische foto’s die in de ‘Oude Kist…’ zitten. Lukt het hen om van die oude foto’s te achterhalen waar die foto’s gemaakt zijn?
Deze opdracht zal komend voorjaar een vervolg krijgen bij het volgend bezoek aan de scholen door de Werkgroep Jeugd.

Vergelijkbare berichten