De Excursiegroep van de Geschiedkundige Kring bezoekt deze tentoonstelling in het Museum Het Valkhof. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor leden van de Kring eventueel met introducee.
Het bijzondere van deze tijdelijke tentoonstelling is dat er een 40 gerestaureerde pagina’s uit het middeleeuwse gebedenboek van Maria van Gelre zijn te bewonderen.
Het is een primeur. Vanwege de kwetsbaarheid lagen deze pagina’s lang veilig opgeborgen in de kluizen van een museum in Berlijn.
Behalve deze pagina’s wordt de bezoeker aan de hand 100 kunstobjecten, miniaturen, schilderijen, textiel, en sieraden begeleid door het luxeleven van Maria van Gelre, een zelfbewuste vrouw avant la lettre. Zij gaf ook opdracht voor haar gebedenboek.
De tentoonstelling  wordt bezocht op zaterdag 3 november 2018, vertrek 11.00 uur parkeerterrein Sporthal Gageldonk, Gagelboslaan 160. Verwachte thuiskomst in Bergen op Zoom om 19.00 uur.

Kosten €35 p.p. of €25 p.p. voor houders van een Museumkaart .
Hierin is inbegrepen:

  • het busvervoer,
  • koffie met appeltaart bij aankomst,
  • een presentatie van een uur door een expert over de tentoonstelling waarna
  • bezoek aan de tentoonstelling in eigen beheer.

Verdere info en aanmelden telefonisch bij Fons Evers, tel. nr. 0164 210283.
Het verschuldigde bedrag vóór aanvang van de reis over te maken op bankrekening NL28RABO 0347 2155 13 t.n.v. penningmeester Geschiedkundige Kring met vermelding van Marie van Gelre en lidnummer.
Excursiegroep van de Geschiedkundige Kring.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *