Excursies

De werkgroep Excursies van de Geschiedkundige Kring organiseert al sinds vele jaren 3 tot 4 excursies per jaar, inclusief de jaarexcursie in september.

De bestemmingen variëren van bijzondere tentoonstellingen in musea tot historische en culturele steden en activiteiten in Nederland en België. Wij gaan altijd met de bus, meestal op zaterdag, waarbij het maximale aantal deelnemers begrensd wordt door de capaciteit van de bus.

Geïnteresseerden krijgen per email een uitnodiging om deel te nemen, op dit moment hebben wij een bestand van 125 adressen, allemaal leden van de Geschiedkundige Kring, maar wij willen dat graag uitbreiden. Elk lid van de Geschiedkundige Kring kan bovendien altijd één introducé meenemen.

Dus bent u geïnteresseerd stuur dan een email naar Wally van den Boom en u ontvangt een uitnodiging voor de volgende excursie.

Namens de Excursiegroep,

Freek Huisman

Vergelijkbare berichten

  • Kunst of kitsch?

    Als het om een origineel Bergs stukje werk gaat, maakt het niet uit wat de specialisten er van vinden. Een Bergenaar met het hart op de juiste (lees: ansjovinistische) plaats vindt het sowieso onbetaalbaar.

  • Een verdwenen traditie

    Op Witte Donderdag liepen alle Bergenaren langs de etalages van de slagers in de stad. Waarom deed men dat? En weet u meer te vertellen van deze traditie?

  • Tip: tentoonstelling over Reimerswaal

    Vanaf de maand mei zijn in het OosterscheldeMuseum in Yerseke archeologische land- en zeekaarten te bezichtigen waarop duidelijk te zien is hoe de St. Felixvloed op die quade Saterdag van 5 november 1530 en de daarop volgende stormvloeden van 1532 en 1536 te keer zijn gegaan.

  • De Kode van de KrIng

    De werkgroep Jeugd laat de ‘Oude Kist’ niet alleen….

  • Bourgondische hofcultuur in BoZ

    Marion Boers maakte korte metten met de zogenaamde bourgondische maaltijden die enige tijd populair waren. Het voedsel werd daar op een jolige manier aangeboden op houten planken uitgestald op volle tafels, en bestek ontbrak sowieso. Eten met je handen en zo was dus ‘bourgondisch’. ‘Integendeel’, vertelde Boers, ‘maaltijden in die tijd waren aan vele regels gebonden’. Bart van Loo bracht het boek ‘Bourgondiers’ uit, dat een duidelijk beeld schetst van de expansie die de Bourgondische hertogen realiseerden en daarmee hun hofrituelen verder verspreidden.