fotoreportage exterieur
foto’s Corné de Weert | 3 mei 2023
fotoreportage interieur
foto’s Corné de Weert | 13 mei 2023 | helaas pas na dichtzetten van de vensters
foto’s Corné de Weert | 3 mei 2023
foto’s Corné de Weert | 13 mei 2023 | helaas pas na dichtzetten van de vensters
Na de Open Monumentendagen wordt hetzelfde thema gebruikt als kader voor de nieuwe serie Henri mastboomlezingen. De eerste is al op 22 oktober, dus klik snel door.
Een van de verrassingen tijdens de aftrap van het jubileumjaar van de Kring was de aankondiging van het platform: Verhalensprokkelaar.
Een (deel van) de uit eind 15e cq begin 16e eeuw daterende stadspoort is bij het bouwrijp maken van het vroegere Spiritus-(Nedalco) terrein blootgelegd. Een belangrijk historisch relict dat al dateert van vóór de vestingtijd. Als deze resten zichtbaar blijven, houden ze mede de herinnering levend aan zowel de handelsstad als vestingstad die beide voor de Nederlanden een belangrijke rol vervulden.
Een bijzondere excursie naar het WO I slagveld aan de Somme, waar honderdduizenden werden opgeofferd voor een paar kilometers terreinwinst. Die overigens ook weer verloren ging. Met Nic Grosfeld als gids kunt u verzekerd zijn van een zeer interessante reis.
Op 11 november 2016 werden in een bijeenkomst van alle betrokken partijen de officiële handtekeningen gezet om de bouw van de toren Pompejus te beginnen. De samenwerking werd openbaar gemaakt door de onthulling van het projectbord dat vanaf de A4 goed is te zien, en langs de Schansbaan staat.
Het artikeltje met bovenstaande titel van enkele maanden terug heeft twee interessante reacties opgeleverd. Jeroen Dietvorst wijst als eigenaar van het pand Jeruzalem op een verbouwing, en Paul Sturm meent met op de foto zichtbare veranderingen het moment van opname ook vrij nauwkeurig te bepalen. Beide antwoorden stroken echter niet met elkaar. Leerzaam en interessant.