In de toren van de Gertrudiskerk, de Peperbus, staat een torenkamer leeg. Was dit wellicht de ‘kamer’ waar vroeger de privilegiekist bewaard werd? Had hij daar maar gestaan vóór de grote stadsbrand van 1397. Dan waren alle originele privilegiën nog bewaard gebleven….
Maar er is meer! In bijgaande brochure van de werkgroep torenkamer Gradatus leest u er meer over. Ook de website van deze werkgroep toont welke grootse plannen er zijn.
Duidelijk is dat deze ruimte schreeuwt om een geschiedkundige invulling. Dat kan echter niet zomaar, uw medewerking wordt hierbij gevraagd. Een ‘eigen’ Bergse torenkamer  heb je niet zomaar! Maar u krijgt er wel even iets voor terug, zeg! Bijvoorbeeld: een originele litho naar keuze van Fons Gieles, of… ik noem maar iets: het vallen van de kraai van bovenaf bekijken! Dat wil elke Bergenaar wel!
Daar moet u dan wel iets voor doen. In de bijlage en de website van de werkgroep vindt u hier meer over. 
En… uw gift mag best wat groter zijn dan u veronderstelt: de stichting Gradatus is een zgn ANBI stichting (Algemeen Nut Beogende Instelling)en de schenking aan dergelijke (culturele) instellingen is zelfs voor 1,25 maal het bedrag voor de belasting aftrekbaar. Kortom, uw bijdrage kan met het percentage van uw aanslag verhoogd worden zonder dat het u wat kost! Meer hier over vindt u bij de belastingdienst.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *