“>Goed nieuws: de op deze website geplaatste inhoudstabel van de Waterschans werkt weer als voorheen. Alle verwijzingen naar de bestanden zijn bijgewerkt. Dit was nodig geworden omdat door de samenvoeging van alle Westbrabantse archieven de Waterschans niet meer via Markiezenhof.nl was te bereiken. De bladen zijn tot en met het jaar 2013 gedigitaliseerd en kunnen worden opgevraagd.
Zoals bekend heeft het archief na de organisatorische veranderingen bij het Cultuurbedrijf een eigen website. Op deze site kunt u ook de Waterschans edities doorzoeken op trefwoord, of gewoon bladeren. Waar voorheen de iPad weigerde deze artikelen weer te geven, is dat probleem met deze veranderingen bij het WBA ook verdwenen.
De inhoudstabel voegt hier een extra mogelijkheid aan toe; deze geeft de titels van alle gepubliceerde artikelen achtereen weer en laat u elk blauw gemarkeerd artikel rechtstreeks oproepen. Alle verwijzingen naar de databanken op de nieuwe WBA-website zijn nu aangepast.
U vindt de inhoudstabel van de Waterschans bijna onder aan de voorpagina van deze site en bovenaan via tabblad Waterschans index.
De tabel is op twee manieren op te vragen: als Excel tabel, waarin je makkelijk kunt sorteren middels de selectieknopjes, en als pdf-bestand die vele pagina’s na elkaar de artikelen opsomt in de volgorde van verschijning. Klik op de blauwe tekst om het betreffende artikel tevoorschijn te halen.
Voor kennismaking kunt u de tot 2016 derde editie,  bijgewerkte tabel ook hier opvragen:

EXCEL tabel
PDF bestand

Vergelijkbare berichten