Ledengeschenk Bergen in Brokken

Op zaterdag 24 november wordt het ledengeschenk 2018 tijdens de feestelijke slotbijeenkomst gepresenteerd.
Geheel passend met het boek is dit ter plaatse van een verdwenen object. In dit geval het voormalige gemeentelijk slachthuis (abattoir), tegenwoordig het kantoor van de Rabobank aan de Zuid-Oostsingel.
Het programma start om 15u en duurt tot ca. 18u.
Het ledengeschenk kunt u op deze dag meenemen.

Maar vergeet uw ingevulde afhaalbewijs niet! (onderaan de Jubileum nieuwsbrief bij de laatste Waterschans)

Vanaf dinsdag 27 november kunt u het ledengeschenk ook afhalen bij:

West Brabants Archief, Hofstraat 2b te Bergen op Zoom.

Afhalen van dinsdag t/m donderdag van 09.00 tot 16.00 uur.
In verband met drukte op andere dagen uitsluitend van dinsdag tot en met donderdag!

Let op: u kunt het ledengeschenk tot en met 31 januari 2019 daar ophalen. Hierna alleen nog via de penningmeester.

Vergelijkbare berichten

  • Bergse schepen en schippers

    Beeldend kunstenaar Kees Touw heeft een hele website gewijd aan Bergse schippers(families) en de schepen die zij exploiteerden

  • Hofzaallezing 2016-IV: Twee eeuwen scheepvaart in Bergen op Zoom

    Van brede beurt en beurtvaart onder zeil naar Inland barge terminal. Gerrit Groeneweg belicht een stukje uit de bergse scheepvaart, die uit het collectieve geheugen is weggezakt. Het blijkt een boeiende nijverheid die zich overigens voornamelijk buiten Bergen op Zoom bezig houdt.

  • Lezing: Geschiedenis van Nederland

    In een Hofzaallezing kunt u kennis maken met het boek ‘Geschiedenis van Nederland’ geschreven door drie drie geschiedkundigen met een vlotte pen. De inleider, Yolande Kortlever, is één van hen.

  • Bourgondische hofcultuur in BoZ

    Marion Boers maakte korte metten met de zogenaamde bourgondische maaltijden die enige tijd populair waren. Het voedsel werd daar op een jolige manier aangeboden op houten planken uitgestald op volle tafels, en bestek ontbrak sowieso. Eten met je handen en zo was dus ‘bourgondisch’. ‘Integendeel’, vertelde Boers, ‘maaltijden in die tijd waren aan vele regels gebonden’. Bart van Loo bracht het boek ‘Bourgondiers’ uit, dat een duidelijk beeld schetst van de expansie die de Bourgondische hertogen realiseerden en daarmee hun hofrituelen verder verspreidden.

  • Lezing Reimerswaal

    Een lezing in het Zeeuws Museum over verdronken land van Reimerswaal.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *