In het Markiezenhof is momenteel de tentoonstelling Hoge Luchten, schatten uit het Rijks te zien. In het kielzog van deze expositie worden twee interessante lezingen gehouden. Een tip van de redactie.

Lucht, we kunnen niet zonder. Dat wisten de oude Grieken al. Het gold bij hen al als één van de vier elementen. Maar waarom dachten sommige Grieken dat alles in de wereld uit lucht bestaat? En welke rol speelt lucht in de Romeinse architectuur? Wat is lucht volgens de Romeinen? En wat voor luchtje zat er eigenlijk aan die Grieken en Romeinen zelf? Hoe erg stonk het in de Oudheid? En wat deden de mensen destijds tegen de stank?

In twee zomeravondlezingen probeert classicus Ward Warmoeskerken antwoord te geven op deze en nog veel meer vragen over LUCHT & STANK in de Oudheid. De lezingen worden gehouden op dinsdag 5 en 12 juli 2022 van 20.00 tot 22.00 uur in de Hofzaal van het Markiezenhof, waar momenteel de expositie Hoge luchten, schatten uit het Rijks te zien is.

Toegangskaarten kosten 19,50 per lezing (2 lezingen voor 35,00) en zijn te verkrijgen via wardwarmoeskerken.nl of bij binnenkomst aan de deur.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *