Het project Bergen op Zilver is na de zilvertentoonstelling ‘Voorbij ijdelheid’ in 2017 bepaald niet stilgevallen. Inmiddels verscheen nieuwsbrief 12.
Waar het boek Zilver in en rond Bergen op Zoom de laatste stand van zaken in 2017 weergaf, is er sedertdien nog veel nieuws bijgekomen. Het projectgroep Bergen op Zilver  heeft er voor gekozen om aanvullingen op het boek bekend te maken via nieuwsbrieven. LIever dan een tweede druk van het boek te overwegen.
Wie beschikt over het boek doet er dus goed aan de nieuwsbrieven van de Stichting Bergen op Zilver daar aan toe te voegen. Zo blijft die kostbare  publicatie alsnog up to date.
En dat is zeer de moeite waard, Zo vermeldt de jongste nieuwsbrief iets over een door (waarschijnlijk) een Van Giels in de oorlogsjaren uit een munt gemaakt sieraad, dat net als de zilveren dubbeltjes in de armbandjes een lange neus naar de toenmalige bezetter vormde.
Ook is er een nieuwe naam opgedoken van een tot nog toe onbekende Bergse zilversmid. Meer recent is een zilveren hangertje met sterrenbeeld waarvan er zonder twijfel vele in en rond de stad aanwezig moeten zijn. Kijkt u eens in het sieradenkistje, wie weet vindt u daar een dergelijk stukje.
Het draadmandje dat de gemeente Steenbergen enkele maanden aankocht haalde toen de krant.

Eerdere nieuwsbrieven

 

Vergelijkbare berichten