Het komende eerste schooljaar van de School voor Geschiedenis is helemaal volgeboekt. Inmiddels beslaat de wachtlijst ook al 6 personen. Wilt u volgend cursusjaar deelnemen aan de School dan is het aan te bevelen om bijtijds in te schrijven zodat u niet buiten de boot valt.
Vergelijkbare berichten

SIEB wordt WIE
De Geschiedkundige Kring is een nieuwe werkgroep rijker. De Stichting Industrieel Erfgoed Bergen op Stoom gaat verder als werkgroep onder de vleugels van de Geschiedkundige Kring.
De School gaat weer beginnen!
Vanaf maandag 23 september zal de School voor Geschiedenis weer open gaan. Cursisten die zich ingeschreven hebben, ontvangen een week van te voren een mail met alle informatie. Op 23 september zijn de eerstejaars aan de beurt voor hun eerste les van Jac. Backx. Heb je de mail niet ontvangen, controleer dan je spambox en…

Nieuwe module VOL!
Een nieuw jaar en nieuwe module: de vesting Bergen op Zoom en haar belegeringen. Ontwikkelaars en docenten Irene van Kemenade en Tom Goosen hebben een module ontwikkeld over de verhalen van de belegeringen van 1588, 1622 en 1747. Het is niet meer mogelijk daarvoor aan te melden.

36 keer bladeren
Bladerboekjes van het Markiezenhof vormen tezamen een snelcursus Bergse geschiedenis. Via een groot aantal invalshoeken bieden ze een snelle inkijk in de stadsgeschiedenis, de heren van het markiezaat, hun woningen met het Markiezenhof in het bijzonder en nog veel meer.

Stadsexcursie Vrijmetselarij
Op zondag 20 september wordt weer een stadsexcursie in samenwerking met SBM georganiseerd. Dit maal langs de plaatsen waar de Vrijmetselarij ooit gevestigd was.
Tip: Zien wij u in Kampen op 31 oktober?
Vele media besteedden er al aandacht aan: Bergen op Zoom is samen met 3 andere gemeenten genomineerd voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2014. (niet te verwarren met de Brabantse Stijlprijs) Wat wij allang wisten blijkt dus ook elders bekend: Bergen op Zoom onderscheidt zich door haar bovengemiddelde inzet voor behoud van haar erfgoed.
Graag wil ik u laten weten dat ik belangstelling heb om in de toekomst gids te worden in één van onze mooie monumenten.
Vanmiddag was ik in gesprek met een van uw gidsen.
Zij informeerde me over de stappen die je moet nemen om stadsgids of gids in één van de monumenten te worden.
Ik heb begrepen dat ik eerst de cursus dien te volgen die verzorgd wordt
door de school voor geschiedenis.
Ik wil dan ook graag op de wachtlijst geplaatst worden voor volgend cursusjaar.
Sinds augustus J.l. ben ik vervroegd gestopt met werken als leerkracht in het primair onderwijs.
Geschiedenis interesseert me en het lijkt me leuk energie te steken in deze vorm van vrijwilligerswerk.
Ik zie u reactie tegemoet,
Met vriendelijke groet,
Ineke Scherpenisse
Beste Ineke,
De Stichting Bezichtiging Monumenten is altijd blij met versterking van het gidsenteam. U moet zich daar aanmelden om voor deze mooie functie in aanmerking te komen. Het klopt dat zij als eerste een kennisbasis van gidsen vragen door de School voor Geschiedenis te doorlopen.
Overigens kunt u voor de School ook gebruik maken van het aanmeldingsformulier op deze website. http://www.geschiedkundigekringboz.nl/school-voor-geschiedenis/inschrijven/
Voor de Stichting Bezichtiging Monumenten kunt u zich aanmelden via deze link: http://www.sbm-boz.nl/nieuwsbericht/92/sbm-zoekt-jonge-vrijwilligers
Natuurlijk kunt u zich altijd aanmelden bij de School voor Geschiedenis; daarvoor hoeft u niet per se stadsgids te willen worden. Vele cursisten zijn op andere wijze met de regionale historie doende. Dat ontdekt u wel als u eenmaal op deze school zit…!