Vraagt u zich wel eens af wat voor functies het Markiezenhof in de loop van de eeuwen heeft gehad, wat de straffen waren van misdadigers in de tijd dat de Gevangenpoort nog dienst deed als gevangenis, wat betekent de spreuk op de gevel van het stadhuis en waarom zijn er twee kermissen in Bergen op Zoom. Slechts enkele vragen naar de geschiedenis van Bergen op Zoom en haar bewoners.
De cursisten van de School voor Geschiedenis kennen de antwoorden. Zij kijken na afloop van de cursus met andere ogen naar de monumenten in de stad en begrijpen de achtergronden van veel evenementen die tot op de dag van vandaag in Bergen op Zoom worden gehouden. Interesse naar de geschiedenis van de stad en de antwoorden op de vragen?
Op maandag 25 september 2017 start voor het achtste jaar de School voor Geschiedenis. Cursisten worden door deskundige docenten als gidsen geleid door de geschiedenis van Bergen op Zoom in de context van de regionale en internationale geschiedenis. De docenten/gidsen staan uitgebreid stil bij de ontstaansgeschiedenis van de stad, de stadsuitbreiding in de loop van de eeuwen, de vroege bedrijvigheid en ambachten, bestuur en rechtspraak, jaarmarkten en kermissen, bouwgeschiedenis, religie en ook de militaire geschiedenis wordt niet vergeten.
Het schooljaar van de School voor Geschiedenis bestaat uit een tiental lessen, negen lessen op een maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur en een afsluitende les op een zaterdag in april 2018.
De lessen op maandagavond worden gegeven in het auditorium van het Mollerlyceum. Verdere, uitgebreide informatie over de lessen van het eerste jaar van de school vind u op onze website Hier kunt u ook het inschrijfformulier downloaden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *