Vanaf de maand mei zijn in het OosterscheldeMuseum in Yerseke archeologische land- en zeekaarten te bezichtigen waarop duidelijk te zien is hoe de St. Felixvloed op die quade Saterdag van 5 november 1530 en de daarop volgende stormvloeden van 1532 en 1536 te keer zijn gegaan. De oude stad Reimerswaal kwam zelfs op een eiland te liggen en raakte langzaam in een isolement. Later is de stad geheel onder het water van de Oosterschelde verdwenen. Een interessante film over de geschiedenis van ‘Romerswaole’ vindt u hier. U vindt het Oosterscheldemuseum aan het Kerkplein 1 in Yerseke openingstijden
Vergelijkbare berichten

Anton van Duinkerkenwandeling
Ofschoon Koningsdag niet doorgaat (te grote bevolkingsconcentraties) is bedacht om op die datum een thematische stadswandeling rondom Anton van Duinkerken te houden. Onder voorbehoud, natuurlijk.

Hofzaallezing 2019-II : met de boswachter mee
Erik de Jonge is behalve boswachter een getalenteerd natuurfotograaf. En dat zie je in deze ‘lezing’. De boswachter als ambassadeur voor het natuurschoon waar we middenin wonen. De Brabantse Wal. Een prima vakantiebestemming, trouwens.

Wilhelmietenmuseum Huijbergen
De actieve leden van de Geschiedkundige Kring, ‘vrijwilligers’ wordt jaarlijks een bedankje aangeboden. Tegenwoordig is dat in de vorm van een educatief uitstapje, dat uiteraard aansluit bij het werkgebied van de Kring.

Excursies Stichting Brabants Industrieel Erfgoed
Stichting Brabants Industrieel Erfgoed organiseert in het najaar diverse dagexcursies die wellicht interessant zijn voor onze leden.

BRIE excursie “Verbroedering met sigaren sinds 1904”
Op woensdag 24 september 2014 organiseert de Stichting Brabants Industrieel Erfgoed een excursie naar de Agio sigarenfabriek in Westerlo en de Abdij van Tongerlo in België. De in 2002 in Westerlo gebouwde sigarenfabriek vindt zijn oorsprong in de in 1904 door Jacques Wintermans gestarte sigarenfabriekje in Duizel. De abdij van Tongerlo werd gesticht in 1130.

‘Stadsexcursie’ virtuele maquette
De virtuele wandeling was een echte ervaring: zittend op je stoel door het Bergen op Zoom van voor 1747 dwalen. Gelukkig namen Jan Weijts en Ad van den Bulck de aanwezigen aan de hand om ze te attenderen op bijzondere fenomenen die op de maquette te zien waren.