Vele media besteedden er al aandacht aan: Bergen op Zoom is samen met 3 andere gemeenten genomineerd voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2014. (niet te verwarren met de Brabantse Stijlprijs) Wat wij allang wisten blijkt dus ook elders bekend: Bergen op Zoom onderscheidt zich door haar bovengemiddelde inzet voor behoud van haar erfgoed.

De jury voor de BNG erfgoedprijs aan het werk

Kennelijk zijn er zo nog meer gemeenten; vier zijn er immers genomineerd: naast Bergen op Zoom ook de gemeenten Coevorden, Midden-Delfland en Rheden.
Omdat het altijd beter kan, zet iedereen vanzelfsprekend zijn beste beentje voor, ofschoon dat eigenlijk al volop gebeurde.
Maar bovendien kunnen we eens ‘gluren bij de buren’. Wat doen die andere gemeenten om deze nominatie verdienen? Kunnen wij daar ons voordeel mee doen? En wat draagt de bevolking zelf nog aan?
Tips en suggesties kunt u kwijt bij de vele erfgoedorganisaties die onze gemeente rijk is. U kunt ze natuurlijk ook via onze webmaster toesturen.
Met uw betrokkenheid en inzet kan het niet missen, dan zien we elkaar op 31 oktober a.s in Kampen. Op die datum wordt daar namelijk de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt.
Enkele media die eerder over deze nominatie berichtten:
BNdeStem,
Bergse bode,
Omroep Brabant ,
De Weekkrant,
Dichtbij,
en de website van de gemeente zelf natuurlijk.

 

Vergelijkbare berichten