Kort door de bocht. Wielerbaan de Raayberg

Soms komt het nieuws over Bergen op Zoom toch uit Roosendaal. Roosendaler Luc Goderie vond een foto van de wielerbaan achter De Raayberg terug in een oud tijdschrift . Reden voor hem om er een digitaal boekje van te maken, waarin gebeurtenissen op en om de wielerbaan in het jaar 1917 middels krantenartikeltjes wordt weergegeven. Een leuk initiatief, waar we als erfgoed-adepten wel pap van lusten.
Roosendaalse Luc heeft dat begrepen. Hij stelde het boekje gratis en voor niks beschikbaar. Leuk om te lezen. Vooral omdat er tot nog toe nauwelijks iets over dit stukje sportieve Bergse geschiedenis te vinden is.

  • De Bergse wielrenner Toine Mazairac heeft (ook) op deze baan zijn rondjes gedraaid. Van deze illustere Bergenaar vindt u een aparte publicatie op deze website.
  • Van een andere bekende renner, Piet Moeskops, is hier naast het boekje een krantenartikel te vinden dat verscheen ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag.
  • (In 2017 werd naar aanleiding van een krantenartikel op deze website al aandacht aan dit boekje besteed; er werd toen ook geattendeerd op een bijzondere luchtfoto.

Haal dit boek op (pdf)

Krantenbericht Piet Moeskops

Categorie: Tags: , ,