Twaalf ambachten, één familie

Het bestuur en de Werkgroep Boeken nodigen u van harte uit voor de presentatie van het ledengeschenk 2016, dat u in de vorm van een boek wordt aangeboden. De schrijnwerker en orgelbouwer Christiaan J. Rogier staat daarin centraal. Zijn nazaten spelen in de negentiende en twintigste eeuw een voorname rol in het industriële, sociaal-economische en kerkelijke leven van de stad. Vandaar de titel ‘Twaalf ambachten, één familie’. Het is een verhaal zoals er meer voorkomen, maar voor de Bergse Geschiedkundige Kring is dit een rijke voedingsbodem van kennis, omdat de geschiedenis van deze familie de laatste twee eeuwen sterk verweven is met die van onze stad.

We ontmoeten u graag op vrijdagavond 14 oktober 2016 in de Gertrudiskerk. De deuren van de ingang aan de Kerkstraat staan voor u open.

Het programma:
v.a. 19.40 uur: ontvangst
20.00 uur: opening
20.15 uur: muzikaal intermezzo
20.20 uur: betekenis het orgel van Rogier in de Gertrudiskerk
20.30 uur: muzikaal intermezzo
20.35 uur: een verhaal over de familie Rogier
20.50 uur: muzikaal intermezzo
20.55 uur: officiële presentatie van het Ledengeschenk

Door inlevering van de ingevulde bon die de leden bij deze Waterschans hebben aangetroffen, ontvangt u na de presentatie het boek.
Het ledengeschenk is na 14 oktober tot en met 31 december 2016 verkrijgbaar bij de studiezaal van het West-Brabants Archief, Steenbergsestraat 6, tegen inlevering van de ingevulde bon.

Met vriendelijke groet,
Bestuur en Werkgroep Boeken

Cornelis J. Rogier

Cornelis J. Rogier

3 thoughts on “Presentatie ledengeschenk 2016

 1. Paul Rogier

  Wat ontzettend leuk om te lezen dat (verre) familie van mij zoveel betekend heeft voor Bergen op Zoom en dat daar een boek over verschenen is. Ik ben zelf al een hele tijd bezig de familie Rogier in kaart te brengen en deze zoektocht heeft mij ook tot de BOZ-tak gebracht. Uiteraard ben ik zeer nieuwsgierig naar wat in dit boek staat. Is het mogelijk als niet lid van de geschiedkundige kring Bergen op Zoom dit boek aan te schaffen? Ik hoor graag wat de mogelijkheden zijn.

  Met vriendelijke groet,

  P. Rogier

  1. Ad van Loon

   Beste Paul,
   Wat is dat nou? Geen lid van de Geschiedkundige Kring? Je weet niet wat je mist hoor! Het lidmaatschap benadert de prijs van het boek bijna, en voor dat bedrag krijg je behalve dat boek ook nog eens het kwartaaltijdschrift de Waterschans én elke twee jaar het ledengeschenk in de bus. Dit boek is zo’n geschenk, dus als je nu lid wordt……
   Bovendien kun je voor gereduceerde prijzen een cursus volgen in de School voor Geschiedenis. Die reductie overtreft het lidmaatschap van een jaar al! Kortom: zie het licht en meld je (ook) aan…. Dan zeggen wij net als je neef Paul van Kalmthout: ‘Zand erover’! http://www.paulvankalmthout.nl/index.html (een boekje over de gieterij Rogier Nerinck en Richter, of kortweg RNR, met informatie over de familie Rogier)
   Voor het overige krijg je nog nader bericht.

 2. Paul Rogier

  Redactie, Bedankt voor het bericht. Afgelopen week heb ik inmiddels een mailtje gehad van de Geschiedkundige Kring; het boekje is inmiddels besteld en een dezer dagen verwacht ik deze in de bus. Lijkt me erg leuk om te lezen. Ik zal ook eens kijken op de website voor een eventueel lidmaatschap. “Zand erover”?
  Wat dit boekje betreft; een klein jaartje geleden heb ik deze nog op de kop weten te tikken. Een welkome aanvulling op mijn onderzoek naar de familie Rogier, leuk om te lezen! Het boekje was aanleiding voor ons (mij) om eens een dagje Bergen op Zoom te doen. Best een eindje rijden, maar beslist de moeite waard! Uiteraard ook even het Rogier-orgel in de Gertrudis kerk bewonderd. Het toeval wilde, maar daar kwamen we aan het eind van de dag pas achter, dat de auto geparkeerd stond aan de Watt weg; op een steenworp afstand van (wat over is) van RNR.
  De ontwikkelingen blijf ik zeker volgen!

Comments are closed.