PopMonument is inmiddels een vaste waarde tijdens Kunsten in de Monumenten in de tweede week van september. Het interdisciplinaire evenement verbindt verrassende popacts aan iconische erfgoedlocaties uit onze stad. Dit jaar vindt alweer de vierde editie plaats op zaterdag 8 september en zondag 9 september, met geweldige acts uit binnen- en buitenland. De officiële en feestelijke opening vindt zoals altijd plaats in theater De Maagd. Niemand minder dan Jasper Steverlinck komt daar het spits afbijten.
De hele line-up, tickets en aanvullende informatie over PopMonument kunt u hier vinden.
Als partner van PopMonument draagt de Geschiedkundige Kring dit bijzondere evenement uiteraard een warm hart toe!

Interactief wandelen tijdens Popmonument

Tijdens het Popmonument weekend kan iedereen die de APP van Popmonument download, middels 4 routes leren over de Europese invloeden in de historie van Bergen op Zoom. Filmmaker Luk Sponselee heeft in opdracht van de organisatie een speciale app ontwikkeld, die gebruikt maakt van Augmented Reality.
De verhalen zijn door verschillende personen en organisaties aangeleverd en zullen tevens opgeslagen én (na Popmonument 2018) tentoongesteld worden op verhalenplatform www.verhalensprokkelaar.nl. Later dit jaar verschijnen de verhalen ook in de Verhalensprokelaar APP.
Voor meer informatie over de APP kunt u het volledige artikel lezen via BNdeStem.

 

Vergelijkbare berichten