Dat u op deze website ooit nog eens op een kookprogramma zou worden geattendeerd heeft zelfs uw verslaggever niet kunnen bedenken. Toch is dit artikeltje een tip naar een interessant programma. Koken met Van Boven is een onder keukenprins(ess)en bekend en gewaardeerd programma. De komende uitzending op 10 oktober 2016 maakt Yvette van Boven op de haar ongecompliceerde wijze een soepje met/van ansjovis als hoofdingrediënt. Omdat het een vast programmadeel is om de ingrediënten bij de producent te halen, ligt het voor de hand dat de weervisserij hierbij ook in beeld komt. Yvette helpt zelfs aan de vangst in de weer.

Bij tijen zied’ ansjovissers, weer of gin weer, weer in de weer in de weer
Bij tijen zied’ ansjovissers, weer of gin weer, weer in de weer in de weer

Wie weet, krijgt u een geheel nieuw recept voorgeschoteld. De ansjovisvangst krijgt u sowieso in beeld.
Kijken dus! Maandag 10 oktober 20,25u, VPRO, NED2. Duur 26 min.
Vanaf deze uitzending is ook voor niet-Bergenaren een weerman niet per se meer een persoon voor een kaart van Nederland maar kan het ook gaan om een visser in een waadpak. Nou ja, alleen als ie op het Scheld in de weer is, natuurlijk.
Leest u dit bericht pas na de uitzending: Kijk dan even op Uitzending gemist.
Maar u kunt natuurlijk nog meer opsteken bij een hofzaallezing van 2016 en op de site van de Stichting Behoud Weervisserij, kunt u zelfs een eigen excursie reserveren naar deze unieke, eeuwenoude vistechniek. Dat is echter alleen tijdens het zomerseizoen mogelijk. Waarom? Lees daarvoor bijvoorbeeld de bovengenoemde hofzaallezing eens door.

Vergelijkbare berichten