Bergse kunstwerken en particuliere topstukken centraal in nieuwe expositie Markiezenhof

Van 26 september 2023 tot en met 4 februari 2024 is in Museum het Markiezenhof de gloednieuwe expositie ‘Iedereen zijn topstuk’ te zien. Naast diverse Bergse topstukken en meesterwerken uit eigen collectie van de 16e en 17e eeuw, wordt de tentoonstelling aangevuld met objecten van particulieren.
Het Markiezenhof is van iedereen en voor iedereen. Met de expositie ‘Iedereen zijn topstuk’ komen bezoekers in aanraking met de verschillende soorten topstukken en wat de Bergse collectie zo bijzonder maakt.
Onder andere is een imposant wandtapijt te zien, staan verschillende originele en exclusieve zilverwerken opgesteld en maken bijzondere objecten uit privécollecties en giften de expositie compleet. De museumgidsen van het stadspaleis vertellen elk hun persoonlijk verhaal bij het hen gekozen favoriete kunstwerk.

Voorafgaand aan de expositie is er in de Hofzaal de mogelijkheid om te stemmen op een selectie van verschillende topstukken uit de vaste collectie én uit het depot. Elk topstuk is voorzien van een korte beschrijving en een QR-code. Door de QR-code te scannen bij het topstuk, wordt de stem anoniem uitgebracht. Ook is er de mogelijkheid om een korte motivatie te geven. Het topstuk met de meeste stemmen wordt vervolgens in de tentoonstelling opgenomen
als publieksfavoriet.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *