Afgelopen zaterdag met de feestelijke aftrap van het 50 jarig jubileum is het nieuwe platform voor Bergse verhalen gelanceerd.

De Verhalensprokkelaar.

Het doel van dit platform is het verzamelen, bewaren en ontsluiten van verhalen over Bergen op Zoom.
Dat kunnen alle soorten verhalen zijn: In de Gevangenpoort bijvoorbeeld het verhaal van Josina, maar ook de transitie van stadspoort naar gevangenis, bibliotheek en museum. Maar ook kleine verhalen zoals de biljartballen en -keus die ingemetseld zijn in de gevel van restaurant Poncin, thans Streek (zie stadsexcursie kroegentocht). Daarnaast kun je ook denken aan de militaire geschiedenis van de stad: de functie van Ravelijn Op den Zoom of dat de vorm van het eilandje in het Anton van Duinkerkenpark voortkomt uit het restant van contregarde Coehoorn. En wat dacht u van sporen van de Tweede Wereldoorlog? Die zijn er meer dan je denkt.
En zo zijn er vele interessante verhalen en leuke anekdotes te vertellen over de stad. U weet er vast wel een paar.

Grijp uw kans, en wacht niet af of wellicht iemand anders .dat verhaal vertelt.
Op de website: https://verhalensprokkelaar.nl/ kunt u een profiel aanmaken en heel laagdrempelig uw verhaal schrijven. Het ontsluiten van deze verhalen zal in de loop van dit jubileumjaar via de website plaats gaan vinden. De grote stap wordt echter de mobiele applicatie (“de app”) die eind 2018 gelanceerd zal worden waarin deze verhalen te lezen zijn.
Een gift van de Geschiedkundige Kring van de leden aan de leden en de Bergse bevolking in zijn geheel.
Graag nodigen wij u dan ook uit om bij te dragen aan het borgen en vergroten van het collectief geheugen van onze stad.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *