Een korte samenvatting van het najaarsexemplaar van De Waterschans.
Er wordt in deze Waterschans uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van de oud-voorzitter Ad van den Bulck. Hij heeft in het verleden ook meerdere artikelen voor de Waterschans geschreven.
De artikelen in deze editie zijn o.a. een zeer interessant stuk over opgravingen van Marco Vermunt onder Sint-Joris in de Huijbergsestraat. Hij schrijft een mooi artikel over de vondsten die ze daar hebben gedaan.
Ook onze eigen redactie heeft niet stilgezeten. Zowel Jac Bakx als Jan Peeters hebben een artikel geschreven. Jac Bakx heeft over Dees Imandt geschreven, een verzetsman uit de Tweede Wereldoorlog. Door dagboekfragmenten wordt een mooi beeld geschapen van deze man.
Jan Peeters heeft een artikel kunnen schrijven over de Pax Optima Rerum, een tekst die afgebeeld staat op een haardplaat die in de Burgemeesterskamer in het stadhuis staat.
Verder staan er in deze Waterschans nog 4 boekbesprekingen, over ‘De Meulemeester’, het oorlogsdagboek ‘Happy to see you!’, de ‘Kastanje-eters van Huize Lievenshove’ en ‘Bergen op Weg’.

Al met al een Waterschans die u niet wilt missen. Deze is ook in meerdere boekhandels verkrijgbaar. De volgende Waterschans komt eind maart uit.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *