In het decembernummer van De Waterschans treft U de volgende artikelen aan:

Frits Diepens vliegtuigaffiche Jan Peeters
Over het fraaie affiche dat de omslag sierde van de vorige Waterschans was niets bekend. Dankzij een reactie van Peter Diepen, zoon van Frits Diepen, weten we nu wie de maker was en wanneer het is ontworpen. Bovendien blijkt uit zijn gegevens dat het een heel bijzonder exemplaar betreft.

Vliegtuigbouw in Bergen op Zoom – vervolg Wim Adriaansen
Naar aanleiding van het artikel Vliegtuigbouw in Bergen op Zoom in De Waterschans 16-3 ontving de auteur een mondelinge reactie met aanvullende informatie van Dhr. Gerrit Leenders. Direct na de bevrijding was Leenders een van de eerste medewerkers van Frits Diepen. Ook vertelde Leenders over de vliegtuigontwerpen van ir. Henk Koekebakker.

Andreas (Dries) Giezen Eric Elich
Droom leidt tot droevig einde Dries Giezen. Kermisman in hart en nieren Dries Giezen (1891-1947) had één droom: rondreizen met zijn eigen circus dat teruggreep op de oorsprong van het klassieke circus. Hoewel hij hiermee succesvol was, heeft hij zowel door de ongelukkige timing begin jaren veertig als door dramatische persoonlijke omstandigheden dit niet kunnen volhouden.

Het Markiezenhof in internationaal verband. De positie van Bergen op Zoom en het Bergse hof binnen de bezittingen van Carl Theodor van de Palts (1724-1799). Deel 2 Bart van Eekelen
In dit tweede deel van het artikel over markies Carl Theodor komen zijn latere regeringsperiode met de bijbehorende hoofdresidentie aan bod, alsmede de kleinere en decentrale paleizen. Dit laat zien hoe hij zijn paleizen gebruikte en hoe politieke ontwikkelingen zijn beleid beïnvloedden Daarbij  worden verbanden en parallellen aangestipt.

 

 

Vergelijkbare berichten

2 reacties

 1. Geacht Bestuur,
  Via een kennis naar jullie door gestuurd, maar wij twee broers en ik zijn reuze benieuwd naar het artikel over Dries Giezen, hij was een half broer van onze vader!

  Wel wat over hem gehoord, b.v. Dat mijn vader bij hem in het circus werkte toen het door d Duitsers in beslag werd genomen en zij beiden naar Scheveningen werden afgevoerd.

  Graag zouden wij nog verdere informatie over hem ontvangen ,of is er iets uitgegeven ?

  Met vriendelijke groet
  Neeltje Vermolen

  1. Geachte Neeltje,
   Het artikel over Dries Giezen staat in de laatste Waterschans, 2016-4. Dat is te koop bij de boekhandel in Bergen op Zoom. En wie weet, kunt u dit artikel nog met ‘inside-info’ aanvullen? Uw reactie hebben we daarom ook doorgestuurd aan de schrijver van het artikel, Eric Elich.
   Als voorafje is misschien ook het artikel in BNdeStem de moeite waard. Zie daarvoor deze verwijzing: http://www.bndestem.nl/regio/bergen-op-zoom/dries-giezen-een-vergeten-bergenaar-1.6809914

Reacties zijn gesloten.