* persbericht *

Komende maand is het 70 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Hét Concertkoor uit Bergen op Zoom herdenkt dat op zondagavond 3 mei bijzonder met de uitvoering van het 70 minuten durende koorwerk ANNELIES van de Engelse componist James Whitbourn, dat geheel op Het Dagboek van Anne Frank is gebaseerd. Als geen ander is Whitbourn er in geslaagd om een eigentijdse muzikale invulling te geven aan hét symbool van vervolging: nl. het dagboek van Anne Frank. Met dit actuele oratorium voegt hij met prachtige muziek een emotionele dimensie toe aan alle woorden en beelden rondom Anne Frank.

Het programma omvat nog een ander kort werk: nl. het beroemde Miserere van Allegri!

Om ook de jeugdigen te stimuleren om stil te staan bij herdenking en bevrijding, is de toegang voor hen ofwel gratis (jeugd t/m 12 jaar) of voor een sterk gereduceerde prijs (scholieren en studenten). Voor vrije toegang dient deze jongste groep wel een kaart te bestellen én begeleid te worden door een volwassene. Senioren uit de gemeente Bergen op Zoom die afhankelijk zijn van openbaar vervoer en dat als mogelijk obstakel zien om dit (avond)concert bij te wonen, worden ná het concert thuisgebracht. Bij het bestellen van kaarten wordt u vriendelijk verzocht aan te geven als u van deze gratis service, gebruik wil maken!

Om ook uiting te geven aan de realiteit en actualiteit van mensenrechten, heeft Hét Concertkoor de Stichting Vrienden Mensenrechten Iran uit Den Haag uitgenodigd zich rondom dit concert te presenteren om aandacht te vragen voor  de onderdrukte en vervolgde mensen van onze tijd.

We nodigen u van harte uit voor dit concert op Zondag 3 mei in de Gertrudiskerk te Bergen op Zoom aanvang 20:15 uur.

Hét Concertkoor, Trio Carino (Danna Paternotte/viool, Susanne Rosmolen/cello, Lies Braakman /piano), Céleste Zewald, klarinet.

Het vocaal dubbelkwartet bestaande uit de solisten Dorine Mortelmans en Iris Luypaers (sopraan), Andrew Hallock en Lester Lardenoye (altus), Joris Bosman en Alex Vermeulen (tenor), Pieter Hendriks en Kris Belligh (bas). Sopraansoliste ELISE CALUWAERTS zingt Anne Frank.

Het geheel staat onder leiding van dirigent ANDRÉ TELDERMAN

Toegang: € 25,-. Kinderen t/m 12 jaar vrije toegang (mits begeleiding), scholieren en studenten € 10,-.

Toegangskaarten: via www.hetconcertkoor.nl, telefonisch: 0164-210112 en bij alle leden van Hét Concertkoor en voor aanvang aan de kerk.

Vrienden van Hét Concertkoor krijgen zoals gebruikelijk € 5- korting op hun toegangskaarten.

Naast een goede plaats zijn voor Vrienden van HCK, koffie/thee en programmaboekje gratis.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *