De Groote Oorlog / La Grande Guerre

Donderdag 12 november organiseert de Alliance Française een lezing over de Eerste Wereldoorlog. De lezing wordt verzorgd door Ferdinand van Woerkom. De lezing zal plaatsvinden in Wijkcentrum De Korenaere, Korenmarkt 7, Bergen op Zoom om 20:00 uur
Voor leden van de Geschiedkundige Kring geldt een gereduceerde toegangsprijs:  In plaats van 10 euro betaalt u 5 euro.

Het is nu honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog begon. Overal in en buiten Europa is dit begin herdacht en ook in ons land is er veel aandacht geschonken.
LA GRANDE GUERRE: niets heeft alle aspecten van het leven in Frankrijk in de vorige eeuw zo beïnvloed als de oorlog van quatorze-dix-huit. Overal in Frankrijk vindt u monumenten die er aan herinneren. Wat was het en waar is er nog iets van te zien?
De heer Van Woerkom is leraar Engels geweest en is een verstokte francofiel. Hij heeft al heel lang belangstelling voor deze periode. Hij houdt zich er al zo’n 35 jaar mee bezig. Twee keer per jaar gaat hij naar het westfront in Vlaanderen en Frankrijk.
In zijn lezing, die hij in het Nederlands zal geven, geeft hij een zeer korte schets van het verloop van de oorlog waarbij hij zich beperkt tot het Franse grondgebied. Hij heeft dia’s over wat nog herinnert aan die tijd in de Somme, Verdun, Argonnes, Chemin des Dames.
Het geheel zal doorspekt zijn met citaten in het Frans en met verwijzingen naar de literatuur.
Dit was een zeer ‘literaire’ oorlog.
Ik hoop u op 12 november te verwelkomen / au plaisir de vous voir nombreux,
Theo de Wit, président

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *