58079-625-469[1]
De schervenmiddag van De Scherminckel laat de jeugd kennismaken met bodemvondsten en hoe daar weer iets van hersteld kan worden.
In de maand oktober liggen de zomervakanties alweer een aantal weken achter ons. Toch is dat geen reden om thuis te blijven. In vele (550!) musea in het hele land worden in de Maand van de Geschiedenis allerlei zaken onder de aandacht gebracht middels lezingen, tentoonstellingen, demonstraties en noem maar op. Teveel om op te noemen, laat staan om te bezoeken; op het moment van schrijven staan er welgeteld 540 evenementen op  de website Maand van de Geschiedenis, en dat aantal groeit nog. Natuurlijk kunt u het hele land afreizen om specifieke evenementen van de agenda te bezoeken, maar misschien mist u dan wel iets in uw eigen omgeving.

Het zal u niet verrassen dat het Markiezenhof ook veel aandacht besteedt aan de Maand van Geschiedenis.
op 1 oktober is er een lezing over Alva’s Raad van beroerten. Elders op deze website leest u hier meer over;
vanaf deze datum is ook de tentoonstelling ; Van alle geTIJden’ geopend, waarin de weervisserij centraal staat;
9 oktober is er een taxatiedag;
11 oktober biedt de jeugd een ridders & prinsessendag, en ook worden die dag onder nóg meer demonstraties zwaardvechten worden gegeven.

Altijd al eens willen zwaardvechten? U leert de fijne kneepjes tijdens demonstraties in het Markiezenhof
Altijd al eens willen zwaardvechten? U leert de fijne kneepjes tijdens demonstraties in het Markiezenhof

Maar er is veel meer. kijk maar eens hier.
En wat dacht u van een archeologische stadswandeling en een archeologische schervenmiddag op 17 oktober?

Zonder andere evenementen in den lande tekort te doen mogen we toch concluderen dat  het spreekwoord ‘wat je ver haalt is lekker’ met dit programma niet opgaat. U hoeft niet ver te reizen om een interessante tijdspassering te vinden! We komen u vast ergens tegen deze maand!
O ja, de maand wordt afgesloten met de nacht van de geschiedenis. Dan brengt de stichting Huis aan de Schelde in het Markiezenhof een spannende voorstelling, getiteld ‘De stille ronde van Bergen op Zoom’. Deze voorstelling is gebaseerd op een sage met dezelfde titel. Meer informatie vindt u hier. Een sneak preview van de sage kunt u hier lezen. Denk er om dat u zich tijdig voor deze nacht aanmeldt bij het Markiezenhof!

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *