Open avond school voor geschiedenis 2024

Open avond school voor geschiedenis 2024

Kom meer te weten over Bergen op Zoom en haar verleden! ‘Na het volgen van de School van Geschiedenis loop je heel anders door Bergen op Zoom’ en ‘Door het volgen van de School van Geschiedenis ben ik nog meer van Bergen op Zoom te weten gekomen en kan ik de geschiedenis van de stad…

Schrijf in voor de school

Vanaf woensdag 1 mei zal de inschrijving open worden gesteld voor het eerste en tweede leerjaar van de School voor Geschiedenis. Tevens is het mogelijk om vanaf woensdag 1 mei zich in te schrijven voor de verschillende modules die in het komend jaar zullen worden gegeven.  Zowel het eerste als het tweede leerjaar van de…

Hofzaallezing 2024-3

Hofzaallezing 2024-3

Het Geopark gebied blijkt bezaaid met vroegere verdronken dorpen. Daarbij zijn nog niet eens andere plekken als kloosters en buurtschappen geteld.

Hofzaallezing 2024-2

Hofzaallezing 2024-2

Hoe vergelijk je stormvloeden uit de tijd dat er geen objectieve meetmethoden bestonden? Historisch geograaf AMJ de Kraker legt uit hoe hij een systeem ontwikkelde.

Hofzaallezing 2024-1

Hofzaallezing 2024-1

Een lezing die als een college voelde. Zij die een kaart bemachtigden, kregen een geheel nieuw inzicht in het gebied waarin we wonen.
Het diepgravend verhaal is als bijlage bij het bericht gevoegd.

Quizzers: laatste kans!

Quizzers: laatste kans!

Laatste gelegenheid om uw team aan te melden. Er zijn nog enkele plekjes.

Stadsexcursie Archeologisch Depot

Stadsexcursie Archeologisch Depot

Op zaterdag 20 april wordt samen met Stichting In Den Scherminckel een stadsexcursie georganiseerd. naar het archeologisch depot.