Het nieuwe schooljaar staat voor de deur

Maandag 25 september gaat schooljaar ’23-’24 van de School voor Geschiedenis van start op het MollerJuvenaat. We zijn blij te kunnen melden dat we ook dit jaar weer met een vol eerste cursusjaar gaan beginnen. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor het tweede cursusjaar, voor degenen die na het volgen van het eerste jaar…

Gedicht ‘De Zoom’

Onlangs is de webredactie geattendeerd op een mooie videoclip waarbij het gedicht ‘De Zoom’ van Anton van Duinkerken gecombineerd is met beelden van De Zoom. De video is gemaakt door de heren Peter Roek en Jan Verswijveren.

Inschrijven School voor Geschiedenis gestart!

Inschrijven School voor Geschiedenis gestart!

Uiteraard duurde het langer dan gedacht, zoals bij veel ict-projecten, maar nu is het zover. De website is vernieuwd en klaar voor het ‘nieuwe inschrijven’! Vanaf nu kun je je inschrijven via de inschrijfpagina van deze site. Het nieuwe schooljaar start op 25 september en de lessen zullen als vanouds op maandagavond in het MollerJuvenaat…

Waterschans 2023-II

De Waterschans van juni is uit. In dit bericht leest u welke onderwerpen de redactie voor deze editie voorzien heeft.

Jaarexcursie Doornik

Op zaterdag 30 september 2023 zal de jaarexcursie plaatsvinden. Dit jaar gaat de grote excursie naar Doornik.

Update website

De website is ‘verbouwd’. Alles wat u voorheen zag, is er nog steeds. Soms is een onderdeel verplaatst. Lees hier meer.

Fotoreportage Oesterlab

In Waterschans 2023 | 2 aandacht voor het vm. Oesterlab aan de Wittoucksingel door onze redacteur Henk Boot. Aanvullend op het artikel een fotorapportage van het exterieur en interieur.

Arleniusdag

In Aarle-Rixtel wordt op 14 oktober een dag gewijd aan het leven en werk van Arlenius. Dit is geen activiteit van de Kring, maar graag brengen we deze interessante dag onder de aandacht van onze leden.