Voor wie binnenkort richting Frankrijk trekt, maar ook voor later bruikbaar:
Een hoogst interessante app op iPad, iphone, Android tablet. En nog gratis ook.
Op de app is een aantal routes voorgedefinieerd. Dat aantal zal de komende maanden nog groeien.
In de app is een groot aantal bezoekwaardige plekken met beschrijvingen opgenomen die je thuis al kunt doornemen.
Je kunt ook zelf middels de ingebouwde locatiebeschrijvingen een eigen route samenstellen.

Autoroutes 14-18

De “Autoroutes Eerste Wereldoorlog in de Westhoek” applicatie is een gids en reisgezel die je meeneemt op autotochten langs belangwekkende plekken waar de Eerste Wereldoorlog zich afspeelde en hun verhalen in de Westhoek.
De applicatie brengt je offline via zijn navigatietool naar belangwekkende plekken over de oorlog. Hij bevat foto’s, teksten, documenten, geluidsfragmenten en informatie over waar je bent en wat er zich afspeelde.
De navigatietool werkt natuurlijk alleen als de tablet is uitgerust met GPS. De informatie is overigens ook zonder GPS functie beschikbaar, al zul je dan zelf even de plek op moeten zoeken.
De applicatie bevat een aantal autoroutes rond de grote thema’s van De Grote Oorlog. In de loop van de komende maanden zullen meer routes worden toegevoegd. Onder andere rond de Duitse Pioniere, het Belgische frontverhaal, het leven aan de frontlijn en de Ieperboog, enz.. .
Te vinden op de Apple appstore en Android Playstore: zoek op Autoroutes eerste wereldoorlog in de westhoek
Meer info: apple app en android app

Deze routes zijn ook in papieren vorm bij VVV te vinden:
http://www.toerisme-ieper.be/nl/pagina/146-231-279/autoroutes.html

Champ de bataille

Een andere app die gebruikmakend van uw GPS een (franstalige) rondleiding biedt over het slagveld rond Verdun is Champ de bataille de Verdun.

apple app en android app

Martelaarsteden

De app ‘Martelaarsteden’ neemt u mee op een wandeling langs de sporen van 1914. In de eerste weken van de Groote Oorlog trok een leger van honderdduizenden Duitse soldaten door België. Ze vermoordden burgers en plunderden huizen. In Vlaanderen werden drie steden bijzonder zwaar getroffen: Aarschot, Leuven en Dendermonde.
De app kan gebruikt worden in elk van deze drie Vlaamse Martelaarsteden. Per stad krijgt u een lijst met locaties waar in 1914 iets is gebeurd. Per locatie krijgt u een verhaal, aangevuld met foto’s van vroeger en nu. Zo ziet u in één oogopslag wat er sindsdien is veranderd. In elke stad vormen tien punten samen de hoofdroute: daar krijgt u uitgebreide informatie. Er zijn ook zijwegen: daarbij hoort een korte uitleg.
android app

 

Op de appstores vindt u nog veel meer van dergelijke apps, ofschoon ze niet allemaal even goed werken, en nogal wisselen in hoeveelheid informatie. 

Vergelijkbare berichten