Enkele van de vele tientallen stuks uit de verzameling ‘De Kat’ én een echte Bergse fopkan

Bij deze titel denkt u vast aan het oude gezegde. En inderdaad, verhuizen gaat niet zonder een vloed aan beslissingen en keuzen: wat gaat er wel of niet mee, en wat gaan we anders doen?
Vooral als je besloten hebt kleiner te gaan wonen. Dan kijk je eens rond, en verbaas je je over wat je in de loop der tijd  verzamelde. En welke schatten zullen de verhuizing niet meemaken…. En: is er een nieuwe bestemming voor deze zaken mogelijk?
Kringleden Aat en Frank van den Bosch worstel(d)en ook met deze vragen. Ze verkochten hun huis aan de Moeregrebstraat en gaan naar de nieuwe wijk die op het Nedalcoterrein wordt gerealiseerd.

Frank (met coup corona) staat bij een kast vol boeken Bergse en Brabantse geschiedenis

Uw verslaggever mocht alvast een kijkje nemen in hun huidige woning met een nog even groot achterhuis (neenee, het is al verkocht!). Hij verbaasde zich over de verzameling (Bergse) boeken, schilderijen, etsen, en niet te vergeten de ruime collectie Bergs aardewerk (o.m. de Kat). En dat niet alles mee kan verhuizen, is duidelijk. Alleen al de (complete) Tweede Reeks ‘Bijdragen tot de geschiedenis van het Zuiden van Nederland’ neemt enkele meters boekenplank in beslag. Ook de Derde Reeks boeken van het ZHC is grotendeels aanwezig. (klik op de gemarkeerde tekst voor nadere informatie)  Dan zijn er vele (geschiedkundige) publicaties over Bergen op Zoom, oude(re) Waterschansen, prenten en schilderijen (o.a. Sjef Hout!). En bijzondere stukken Bergs aardewerk, vaak uit eigen opgraving bijeen gebracht (en geplakt).
De collectie van De Kat wordt (helaas!) niet verkocht. Jammer….. uw verslaggever liep al danig te lekkerbekken
Aat en Frank stellen serieuze belangstellenden voor om eens te komen kijken of er iets van hun gading bij zit. Daartoe kunt u hen een mailtje sturen. Zij proberen dan met u een afspraak te maken om hetgeen zij aanbieden, nader te bekijken.

Twee bekende Bergenaren op één afbeelding. Ziet u de tweede?

Uit eigen waarneming kan ik u zeggen: zeker de moeite waard, zowel voor aanvulling van de boekencollectie als uw prenten- en/of aardewerkverzameling.
De belangrijkste aardewerkstukken, zoals de hierboven (Bergse imitatie Frankfurter kookpotten) geeft van den Bosch trouwens in langdurig bruikleen aan De Scherminckel, zodat iedere belangstellende er kennis van kan nemen.

Stuur een bericht: KLIK op de afbeelding
Een veelgezocht boek

Vergelijkbare berichten