Middels een dagtrip naar het slagveld van 1916 aan de Somme kunt u meer kennis nemen van wat tijdens de Eerste Wereldoorlog werd aangericht, en waarvan Nederland als neutrale staat alleen de indirecte gevolgen van ondervond
Zie voor aanmeldingen
het artikel over deze reis op 30 september 2017

Merkwaardig genoeg bleek er onvoldoende animo onder de aangeschreven doelgroepen om deze geschiedkundige excursie op 31 mei doorgang te laten vinden. Eerdere reizen in voorgaande jaren met het zelfde programma werden in een mum van tijd overschreven.
Oorzaken van deze geringe belangstelling zijn niet meteen duidelijk. Wel is geconcludeerd dat niet alle aangeschreven organisaties de nieuwsbrief over deze excursie aan hun leden hebben doorgestuurd. Dat scheelt een slok op een borrel, en eigenlijk doet men dan de eigen leden te kort.

Wellicht is de tijd van het jaar niet goed voor zo’n tocht, en kan een dergelijke reis over enige tijd toch wel plaatsvinden. De organisatoren hebben het plan opgevat om de zomermaanden af te wachten en dan mogelijk met een gelijksoortig reisprogramma tevoorschijn te komen.
Uiteraard zullen zij die zich reeds voor de excursie aanmeldden, daar als eersten op worden geattendeerd.
Anderen kunnen zich nu ook al aanmelden via somme1916@ziggo.nl.
Wanneer meer zekerheid bestaat omtrent een nieuwe datum worden de inschrijvers hierover geïnformeerd.

De excursie werd als volgt aangekondigd:

De excursie op 31 mei 2017 werd als volgt beschreven:

Vanuit Bergen op Zoom vertrekt onze touringcar voor een bijzondere excursie naar de slagvelden aan het westfront van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) bij de Somme in Picardië, Noord Frankrijk (zie kaartje)
Tijdens deze reis wordt een bezoek gebracht aan een aantal bijzondere plekken in de driehoek Bapaume – Albert – Peronne, het decor van een van de bloedigste veldslagen in de Eerste Wereldoorlog.
Gids voor deze reis is Drs. Nic Grosfeld, oud-leraar geschiedenis; expert Eerste Wereldoorlog en kenner van het gebied.

De zwaar beschadigde kathedraal in Albert met het hangende beeld van Maria

Aanmeldingen
U kunt zich inschrijven voor deze tocht via somme1916@ziggo.nl, ovv uw naam en aantal deelnemers. Uiterste aanmelddatum: 7 mei 2017, maar eerst komt, eerst maalt.
Bij voldoende belangstelling gaat de reis door en ontvangt u hierover per mail nader bericht met details over betaling van de reiskosten en een uitvoerig reisprogramma.Uw deelname is pas definitief na betaling van de reiskosten.

De Lochnagar krater meet 80 m in diameter.

Rekent u op een bijzondere excursie!

Vergelijkbare berichten