Willem van Ham, zijn leven, zijn werk, zijn levenswerk. Zo luidt de titel van het 575 pagina’s tellende gedenkschrift voor het vorig jaar overleden erelid van de Geschiedkundige Kring van Stad en Land van Bergen op Zoom. Op initiatief van Johanna Jacobs en Han Bos belichten 33 auteurs persoonlijke aspecten van Willem van Ham, maar presenteren vooral ook veel nieuw wetenschappelijk werk dat verbonden is met het oeuvre van Willem. Het is een bijzonder kleurrijk boek geworden met een grote hoeveelheid verrassend beeldmateriaal. Op donderdag 3 juni, de overlijdensdatum van Willem, is in ’s-Hertogenbosch het eerste exemplaar aangeboden aan commissaris van de Koning Ina Adema. Het boek wordt aan alle leden van de Kring aangeboden als extra ledengeschenk. Het kan afgehaald worden vanaf zaterdag 5 juni aan de balie van het Markiezenhof, Steenbergsestraat 6 (VVV-ingang). Breng uw lidmaatschapskaart of lidmaatschapsnummer mee (dat vindt u op de envelop waarin u de Waterschans ontvangt). De openingstijden zijn dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Omdat het Markiezenhof vanwege coronamaatregelen lange tijd gesloten is geweest hebben veel leden nog geen gelegenheid gehad hun boek Jan IV van Bergen af te halen. Beide boeken hebben een flinke omvang en de voorraad neemt derhalve veel plaats in. Het Markiezenhof en uw bestuur zijn u zeer erkentelijk als u op korte termijn uw boek(en) komt afhalen.

Zet u zaterdagmiddag 9 oktober alvast in uw agenda. Dan vindt de publieke presentatie van zowel Jan IV als Willem van Ham plaats, die eerder geen doorgang konden vinden vanwege de veiligheidsmaatregelen.

Wij wensen u veel leesgenoegen!


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *