Op zaterdag 1 april willen we weer een stadsexcursie organiseren. We kunnen dan terecht in en bij het enige nog bestaande gebouw van NV IJzergieterij en Machinefabriek Rogier Nerincx Richter.
Eigenaar Bert de Dooij is niet alleen bezig met de restauratie van het hoofdgebouw, maar weet ondertussen ook veel te vertellen over de geschiedenis van het gebouw. Ondersteund met diverse afbeeldingen en documenten vertelt hij een bijzonder verhaal, niet alleen binnen maar ook buiten! Zo zijn er stenen gebruikt, die nog onderdeel waren van de oude vestingwerken. Hij wijst ons sporen uit de Tweede Wereldoorlog aan en heeft een kanon, wat geen kanon was. Hoe zit dat? Hij neemt ons mee naar binnen en vertelt hoe het was en, zeker ook interessant, hoe het zal gaan worden.
De rondleiding zal tussen een uur en anderhalf uur duren. Voor mensen die slecht ter been zijn, wordt het lastig in verband met de trappen. De groepsgrootte is maximaal 20 personen omdat de ruimte boven beperkt is. We starten daarom met twee groepen (om 10:00 en 12:00 uur), waarbij u uw voorkeur voor een tijdstip op kunt opgeven. Bij meer dan 40 aanmeldingen bestaat de mogelijkheid om 14:00 uur ook nog in te vullen.
Aanmelden kan bij de secretaris van de Geschiedkundige Kring.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *