Persbericht Burgercomité 70 Jaar Bevrijding

Na het overweldigende succes van het bevrijdingsweekend in oktober 2014 organiseert het Burgercomité 70 Jaar Bevrijding nog een tweetal projecten in de aanloop naar 4 en 5 mei.

 

Op woensdag 29 april staat een Joodse culturele avond gepland in de Hofzaal van het Markiezenhof. In het gedeelte voor de pauze presenteren wij Nachson Rodriguez Perreira, gazan van de Portugees-Israëlitische Synagoge in Amsterdam, die een aantal Joods-liturgische liederen ten gehore zal brengen.

Na de pauze ontvangen wij Dr. Bart Wallet, gerenommeerd onderzoeker aan de Vrije Universiteit, die juist vorige week nog een nieuw boek publiceerde over de joden in naoorlogs Nederland. Dr. Wallet zal een lezing geven onder de titel: Brabants Israël, de geschiedenis van de joden in West-Brabant van 1700 tot nu.

Kaarten à €5,00 zijn vanaf 10 april te koop bij de balie van Het Markiezenhof.

 

Op zondag 3 mei 2015 sluit Bergen op Zoom aan bij het project Open Joodse Huizen, dat in diverse andere Nederlandse steden reeds een geslaagd evenement is geworden (www.openjoodsehuizen.nl). In Open Joodse Huizen worden op locatie de levensverhalen van de laatste Joodse bewoners van het betreffende pand verteld. Van 11.00 uur tot 16.00 kunt u op gezette tijden terecht op de volgende locaties: Stadscafé Thalia, de Synagoge, Restaurant ’t Heertje, kledingwinkel Kolder en de Hofzaal van Het Markiezenhof.

Het programma met onderwerpen, tijden en routes is vanaf 12 april verkrijgbaar bij de balie van het Markiezenhof, het VVV en genoemde deelnemende locaties. Dit bijzondere project wordt van 16.00 uur tot 17.00 uur afgesloten in het Markiezenhof met een korte toespraak door burgemeester Frank Petter, een hapje en een drankje en muziek. U bent allen van harte uitgenodigd om aan deze dag deel te nemen. De toegang is gratis.

 

Voor meer info kunt u terecht bij:

Burgercomité 70 Jaar Bevrijding

Irene van Kemenade (06-14902733)

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *