Deze foto ontbeert een nadere datering. Ziet u aanknopingspunten?
Deze foto ontbeert een nadere datering. Ziet u aanknopingspunten?

Wie de regionale krant BNdeStem leest, kent natuurlijk de rubriek ‘Van Bergse Bodem’.Al vanaf begin 2009 wordt daarin (bijna) elke dinsdag aandacht besteed aan interessante zaken uit de historie van Bergen op Zoom. Dat varieert van kleine archeologische vondsten tot bijzondere plekken in het landschap die verwijzen naar het verleden van de stad. Het wordt haast een encyclopedie op zichzelf. Afgelopen week (10 januari 2017) besteedde Jan van de Kasteele daarin aandacht aan de Noordsingel, die hij een ‘mooie, maar wat anonieme straat’ noemt.
Om de vroegere statigheid van de straat in herinnering te roepen, duidt hij op een foto waarop ‘een colonne bereden paarden vanaf de Burg. Stulemeijerlaan de straat in rijdt’. Helaas is deze foto niet bij het artikel afgedrukt. Kennelijk omdat er in de beeldbank van het West Brabants Archief (WBA) geen jaartal aan is verbonden.

Deze foto met het wachthuis voor de ATB tram dateert van 1911. Dit gebouwtje is op de vorige foto niet aanwezig.
Deze foto met het wachthuis voor de ATB tram dateert van 1911. Dit gebouwtje is op de vorige foto niet aanwezig. (WBA SBUV125)

Juist dat lijkt de redactie een goede reden om deze foto op deze website te plaatsen. Met natuurlijk de vraag aan de lezers of dezen een nadere datering van deze foto zouden kunnen aangeven. Enne, rijdt die colonne eigenlijk wel vanuit de Burg Stulemeyerlaan? Of is het toch de Pomonalaan of de Avenue Prinses Wilhelmina…?
De foto kunt u behalve hierboven, ook op de WBA beeldbank zelf bekijken.
Reacties kunt u hieronder plaatsen. We zijn benieuwd!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. de tramrails zijn nog duidelijk te herkennen, dus is foto waarschijnlijk voor de bouw van het houten wachtlokaal voor de tram genomen, in die tijd heette de burgemeester Stulemeijerlaan, Avenue prinses Wilhelmina.

Reacties zijn gesloten.