De deuren gaan (voorzichtig) weer open
Het zijn niet alleen de terrassen en Markiezenhof die (met beperkingen) gasten ontvangen, maar ook de Scherminckel in het Archeologisch museum en de stadsgidsen heten u welkom.
			Het zijn niet alleen de terrassen en Markiezenhof die (met beperkingen) gasten ontvangen, maar ook de Scherminckel in het Archeologisch museum en de stadsgidsen heten u welkom.
			Vanweg een geplande verhuizing moet familie van den Bosch node afscheid nemen van hun vele (Bergse geschiedenis-)boeken en schilderijen. Misschien is er iets van uw gading bij.
			Waterschans 2020-01 vormt een themanummer waarin Anton van Duinkerken centraal staat. Vooral zijn band met de Bergse Vastenavond komt aan de orde.
			De Algemene Ledenvergadering zal geen doorgang vinden op 15 april 2020. De vergadering zal op een later moment plaats vinden. De stukken zijn wel gereed en terug te lezen op de website.
			De geschiedenis kent meer perioden waarin een ziekte over de wereld rondwaarde. De pest is misschien de meest bekende, maar er is meer …
			De nieuwe data voor de laatste twee Hofzaallezingen zijn definitief, t.w. 6 en 13 oktober a.s.
			Als het om een origineel Bergs stukje werk gaat, maakt het niet uit wat de specialisten er van vinden. Een Bergenaar met het hart op de juiste (lees: ansjovinistische) plaats vindt het sowieso onbetaalbaar.
			Ofschoon Koningsdag niet doorgaat (te grote bevolkingsconcentraties) is bedacht om op die datum een thematische stadswandeling rondom Anton van Duinkerken te houden. Onder voorbehoud, natuurlijk.
			Update 25-3: Quiz/SvG/ALV. Het bestuur heeft in samenspraak met de diverse partners en werkgroepen besloten om in lijn met het RIVM advies de komende activiteiten op te schorten.
			Marion Boers maakte korte metten met de zogenaamde bourgondische maaltijden die enige tijd populair waren. Het voedsel werd daar op een jolige manier aangeboden op houten planken uitgestald op volle tafels, en bestek ontbrak sowieso. Eten met je handen en zo was dus ‘bourgondisch’. ‘Integendeel’, vertelde Boers, ‘maaltijden in die tijd waren aan vele regels gebonden’. Bart van Loo bracht het boek ‘Bourgondiers’ uit, dat een duidelijk beeld schetst van de expansie die de Bourgondische hertogen realiseerden en daarmee hun hofrituelen verder verspreidden.